Hibátlanul a nyolc közé

spigott - 2024. augusztus 28. 7:30

Mindhárom csoportmeccsét megnyerte a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar U19-es női vízilabda válogatott a zágrábi korosztályos Európa-bajnokságon.

Nagy reményekkel vágott neki a zágrábi U19-es Európa-bajnokságnak a két DFVE-játékossal, Kardos Dominikával és Kardos Laurával felálló magyar női vízilabda válogatott. Benczur Márton alakulata a házigazda horvátok ellen kezdte meg a csoportkör küzdelmeit, méghozzá parádésan, ugyanis az első negyedben bemutatott 5-0-s rohammal nagyon hamar eldöntötte a lényegi kérdéseket. Fiataljaink a folytatásban is nagy fölényben játszottak, egyedül az utolsó negyedet adták döntetlenre, ám így is kiütéses, 14-5-ös győzelemmel melegítettek a tornára.

A második meccs hozta a csoport rangadóját a görögök ellen, s ahogy várható volt, ez a találkozó lényegesen szorosabb csatát hozott. A nyitó felvonásban két-két gólt szereztek a felek, a másodikat viszont 3-1-re elvitték a mieink, igaz a görögök a térfélcsere után többször is visszajöttek egy találatra. A negyedik etapban újra szigorított védekezésén válogatottunk, mely 3-1-es részsikerrel zárta le a meccset, s 10-7-es győzelmével már a franciák elleni zárómeccs eredményétől függetlenül meg is nyerte csoportját.

Főoldali és belső képek forrása: MVLSZ

Hiába a biztos továbbjutás, fiataljaink nem spóroltak a gólokkal utolsó csoportmeccsükön sem. Kardos Dominikáék az első negyedet 5-1-re, a másodikat 4-0-ra megnyerve döntötték el korán a találkozót, melynek második félidejében sem vettek vissza a tempóból, így kiütéses, 22-5-ös győzelemmel őrizték meg hibátlan mérlegüket.
Válogatottunk legközelebb csütörtökön, az Izrael – Németország találkozó győztese ellen ugrik medencébe a negyeddöntőben, nem titkoltan a továbbjutás céljával.

Eredmények, gólszerzőink

Magyarország – Horvátország 14-5 (5-0, 3-2, 4-1, 2-2)
Gólok: Hajdu 6, Kardos L., Lendvay 2-2, Pogonyi Varró, Batizi, Kardos D.

Magyarország – Görögország 10-7 (2-2, 3-1, 2-3, 3-1)
Gólok: Mácsai, Varró 3-3, Lendvay 2, Pogonyi, Kardos L.

Magyarország – Franciaország 22-5 (5-1, 4-0, 5-1, 8-3)
Gólok: Lendvay 4, Kardos D., Horváth Zs, Mácsai 3-3, Pogonyi, Hajdu 2-2, Gulyás-Oldal, Kardos L., Batizi, Horváth L., Sóti

A rovat további hírei: Sport

Paralimpia 2024: szerdán rajt Párizsban

Paralimpia 2024: szerdán rajt Párizsban

2024. aug. 27.

Gurisatti Gyula három számban is megméreti magát a párizsi paralimpián.

NB III-as ellenfél a kupában

NB III-as ellenfél a kupában

2024. aug. 27.

A harmadosztályú Karcagi SE lesz a Dunaújváros FC labdarúgóinak vetélytársa a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Mindenki kihozta magából a maximumot

Mindenki kihozta magából a maximumot

2024. aug. 26.

Magyarország két arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel a medáltáblát és pontversenyt is megnyerve zárta a szamarkandi nem olimpiai számos világbajnokságot. A zárónap történéseit, valamint az egész versenyt is összességében pozitívan értékelte a szövetségi kapitány, aki külön kiemelte a csapat fiatal versenyzőinek teljesítményét és hozzáállását.

Hétvégi kupasikerek a labdarúgóknál

Hétvégi kupasikerek a labdarúgóknál

2024. aug. 26.

A Dunaújváros FC labdarúgóinak férfi csapata kiütéses győzelemmel, a hölgyek a véghajrában szerzett góllal jutottak tovább a Magyar Kupában.

Hajdu Jonatánék ezüstérmesek a vb-n

Hajdu Jonatánék ezüstérmesek a vb-n

2024. aug. 25.

Remek versenyzéssel szerzett ezüstérmet Hajdu Jonatán és Takács Kincső kettőse a nem olimpiai számok üzbegisztáni világbajnokságán.

Tanulságos vereség a dél-koreai bajnok ellen

Tanulságos vereség a dél-koreai bajnok ellen

2024. aug. 24.

Bár nagyot küzdött, végül 39-35 arányú vereséget szenvedett első és utolsó hazai felkészülési meccsén a DKKA felnőtt együttese – az eredmény egyébként dicséretes, mert az ellenfél a dél-koreai bajnokság győztese, a Sugar Gliders gárdája volt.

DSTV: idősebbek is elkezdhetik

DSTV: idősebbek is elkezdhetik

2024. aug. 23.

Tavasz óta színesíti a Dunaújvárosban elérhető edzésformák palettáját az air bungee fitness. Hangkép.