Dunaújváros Hetilap

Ki kapja a "Dunaújváros Egészségügyéért" díjat?!

Öcaline - 2024. augusztus 21. 17:30

A város önkormányzata ismét felhívással fordul a városlakókhoz: várják a javaslatokat a szféra legrangosabb helyi elismerésének idei kitüntetettjeire! Felhívás és tudnivalók itt!

A közgyűlés az elismerést a város egészségügyi intézményeiben dolgozó orvosnak, közép-és felsőfokú képesítéssel rendelkező egészségügyben dolgozó személynek, vagy kollektívának, magángyakorlat részeként egészségügyi feladatokat ellátó orvosnak ítélheti oda. A díj posztumusz díjként is adományozható, az elhunyt személy halálát követő egy éven belül. 
A díjazott személyére bárki javaslatot tehet szeptember 30-ig, írásban. 
A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy vagy közösség nevét, elérhetőségét, tevékenységének általános ismertetését és méltatását, a felterjesztő nevét, aláírását és elérhetőségét. 

A javaslatokat tehát szeptember végéig, írásban kell eljuttatni Pintér Tamás polgármesterhez (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1-2.).

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Retró véradás az MMK-ban – minden önkéntest várnak!

Retró véradás az MMK-ban – minden önkéntest várnak!

2024. aug. 21.

Immár hagyományos, mégis különleges alkalomra készülnek: idén is az MMK ad otthont a retró véradás eseményének – a nem mindennapi akcióra csütörtökön délután várják az önkénteseket!

DVG: ingatlanokra pályázhatnak – itt a két felhívás!

DVG: ingatlanokra pályázhatnak – itt a két felhívás!

2024. aug. 21.

A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zárkörűen Működő Részvénytársaság nyilvános pályázatot ír ki két, a tulajdonában álló ingatlanra. Alapinformációk itt, részletes felhívás a vagyonkezelő oldalán!

Biksz János a 95 évesek táborába lépett

Biksz János a 95 évesek táborába lépett

2024. aug. 20.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Biksz János bácsi 95 éves lett. A jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő köszöntötte otthonában.

DSTV: autóválasztás – kezdő vezetőknek

DSTV: autóválasztás – kezdő vezetőknek

2024. aug. 19.

Érdekes témát boncolgat – ezúttal a közlekedésre fókuszálva – a DSTV összeállítása. Arra a kérdésre keresik a választ, helytálló-e az az álláspont, hogy különleges figyelemmel kell lenniük az autóválasztásra mindazoknak, akik friss jogosítvánnyal ülnek a volán mögé. Hangkép.

DSTV: az aszállyal küzd a mezőgazdaság

DSTV: az aszállyal küzd a mezőgazdaság

2024. aug. 17.

Visszatérő téma a DSTV anyagaiban a kánikulai forróság, ami már hetek óta megnehezíti, időnként próbára is teszi az életünket, megterheli a szervezetünket. Ezúttal újabb területre kerül a fókusz: az egész mezőgazdaság az aszállyal küzd. Hangkép.

DSTV: a hőség tűréshatárán járunk

DSTV: a hőség tűréshatárán járunk

2024. aug. 16.

Az elmúlt hetekben többször is volt olyan kánikula, amelyet talán már azok sem bírtak, akik kifejezetten szeretik a meleget, derül ki a DSTV összeállításából. Egy ponton mindenki eléri a tűréshatárát, és a hőség rávilágíthat olyan betegségekre is, amelyekről az ember talán nem is szerzett még tudomást. Hangkép.

A zöld Dunaújváros a cél, ami hidegben és melegben is segíti a mindennapokat

A zöld Dunaújváros a cél, ami hidegben és melegben is segíti a mindennapokat

2024. aug. 15.

Ezekben az extrém meleg napokban talán kevesen kételkednek abban, hogy benne vagyunk a klímaváltozásban, egyre melegebbek a nyaraink, és ráadásul most azt tapasztaljuk, hogy a csapadék is egyre kevesebb. De hogy élhetjük ezt meg Dunaújvárosban?