Ötödik helyen zártak női vízilabdázóink

spigott - 2024. augusztus 10. 15:23

Óriási csatában, ötméteresek után aratott 15-12-es győzelmet az olaszok ellen, így az ötödik helyen fejezte be a párizsi olimpiát a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Az olaszok elleni mérkőzéssel zárta a párizsi olimpia küzdelmeit a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott szombaton délután. Mihók Attila és Cseh Sándor együttesének célja természetesen az volt, hogy győzelemmel és az ötödik hely megszerzésével zárja az ötkarikás játékokat, ám az olaszok is hasonló elképzelésekkel vágtak neki a meccsnek, így szűk négy perc után 2-2-t mutatott az eredményjelző úgy, hogy rendre a mieinknek kellett egyenlíteniük.

A folytatás is hatalmas csatát hozott, melyben hiába szerzett vezetést Rybanska már válogatottunknak, az ellenfél is gyorsan egalizált, s bár a második etapot két góllal kezdte a magyar csapat, az olaszok nem akartak leszakadni, s folyamatosan ott loholtak a mieink nyomában (5-4). A mieink Mahieu és Gurisatti találataival léptek meg újra kettővel, s bár a szünet előtt nem sokkal egyenlített a vetélytárs, Vályi góljára már nem volt felelet a nagyszünet előtt, így a félidei pihenőre válogatottunk vonulhatott elégedettebben (8-7).

Főoldali és belső képek forrása: MTI/Derencsényi István

A térfélcserét követően sajnos nagyon visszaesett a mieink támadójátéka, s bár az olaszok sem brillíroztak, kétszer azért így is bevették a magyar kaput, vagyis a záró felvonásnak már egygólos hátrányból vághatott neki együttesünk (8-9). A gondokat tetézte, hogy továbbra sem találta az utat ellenfele hálójához a magyar csapat, miközben a túloldalon Marletta révén először vezettek kettővel az olaszok. Keszthelyi megtörte a mieink hosszú gólcsendjét, s bár Bianconi visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget, a véghajrában előbb Gurisatti, majd Keszthelyi villant, így a rendes játékidő 11-11-es döntetlennel ért véget, vagyis ötméteresek döntöttek az ötödik helyről.

A szétlövésben a mieink közül Keszthelyi, Garda, Szilágyi és Gurisatti is betalált, míg Magyari két olasz büntetőt is megfogott, így válogatottunk végül 15-12-es győzelemmel szerezte meg a párizsi olimpia ötödik helyét.

Magyarország – Olaszország 15-12 (3-3, 5-4, 0-1, 3-2, 4-1) - ötméteresekkel

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a DAB menetrendje

Elkészült a DAB menetrendje

2024. aug. 10.

A FEHA19 ellen kezdi, majd a Csíkszereda otthonában zárja az Erste Liga alapszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

DSTV: a felkészülés hajrájában az Acélbikák

DSTV: a felkészülés hajrájában az Acélbikák

2024. aug. 09.

Az elmúlt hetekben rendkívül kemény edzésprogram várt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatára. A játékosokat három nagyobb teszt várta – Somogyi Balázs vezetőedző elégedetten nyilatkozta, hogy úgy tűnik eddig mindenkinél hatékony volt a felkészülés. Hangkép.

Szeptemberben rajtol az Erste Liga

Szeptemberben rajtol az Erste Liga

2024. aug. 09.

Több változás is lesz a következő bajnoki szezon lebonyolításában. A cél, hogy a csapatok minél több kompetitív mérkőzést játsszanak.

Az ötödik helyért játszhat a női válogatott

Az ötödik helyért játszhat a női válogatott

2024. aug. 09.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott háromgólos győzelmet a magyar női vízilabda válogatott a görögök elleni helyosztón a párizsi olimpián.

DSTV: kell egy csapat

DSTV: kell egy csapat

2024. aug. 08.

Új zászló alatt, Pentele Asztalitenisz Sport Egyesület néven vágnak neki a 2024/2025-ös szezonnak a volt egyetem asztalitenisz szakosztályának volt versenyzői, akik idén az NB II-es, valamint az NB III-as bajnokságban mérethetik meg magukat a minél szebb sikerek reményében. Hangkép.

Hajdu Jonatánék hatodikak az olimpián

Hajdu Jonatánék hatodikak az olimpián

2024. aug. 08.

Körülbelül négyszáz méterig dobogós helyen állt, végül a hatodik pozícióban fejezte be a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjét Adolf Balázs és Hajdu Jonatán párosa az olimpián.

Négy edzőmeccs vár az Acélbikákra

Négy edzőmeccs vár az Acélbikákra

2024. aug. 08.

Kettő felkészülési találkozót idegenben, kettőt hazai környezetben vívnak meg a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.