A hozzáállásra nem lehetett panasz

spigott - 2024. szeptember 15. 15:00

Szoros meccsekkel, két 3-1-es vereséggel vágott neki a korosztályos bajnokság küzdelmeinek a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Dózsa iskolában.

(DO-archív)

Hazai környezetben, a Dózsa iskola tornatermében vágott neki a korosztályos bajnokság 2024/2025-ös szezonjának a DSE Röplabda Akadémia U17-es együttese szombat délelőtt. Szabó Gábor alakulatára két találkozó várt, melyek közül az elsőt a Kecskemét ellen vívták meg fiataljaink. A mieink remekül kezdték a mérkőzést, az első játszmát be is húzták 25-18-ra, de a másodikban feljavultak a vendégek is, s egy hasonló arányban megnyert játékkal egalizáltak. A harmadik és a negyedik szett nagy küzdelmet hozott, de a fontos pontoknál a kecskemétiek voltak pontosabbak, s egy 25-22-es, majd egy 25-21-es játszmagyőzelemmel megnyerték a meccset is (1-3).

A második találkozón a Szeged várt együttesünkre, melyben ezúttal már nem lépett pályára a gárda kapitánya, Csepcsényi Máté, s ez meg is látszott a játék képén. Az első játékot ugyanis 25-21-re elvitték a vendégek, s bár a másodikat hasonló arányban a mieink nyerték, a harmadik és negyedik szett már nem úgy alakult, ahogy elterveztük. A pontosabban, kevesebb hibával játszó szegediek ugyanis 25-21-re és 25-23-ra elvitték az utolsó két játszmát, s végül 3-1-es sikert arattak fiataljaink ellen.

Szabó Gábor: – Bár két vereséggel zártunk, elsőre nem volt ez azért annyira rossz. Azt láttam az eredményeken, hogy egy hónappal korábban kezdődött a bajnokság, nincsenek még összeállva a csapatok. Ettől függetlenül az első meccsét dicséret illeti a csapatot, mert a több válogatottal felálló Kecskeméttel egy szoros meccset tudtunk játszani, melyen azért inkább a mi hibáinkból ment el az ellenfél. A Szeged ellen Csepcsényi Máté családi elfoglaltság miatt már nem tudott játszani, s ez egy kicsi káoszt okozott a csapaton belül. Ez a meccs nagy szenvedést hozott, nem játszottunk jól, de óriásit küzdöttünk, s így is egy szoros mérkőzést játszottunk. Nagyon sok volt a hibánk sajnos, de nem érheti szó a ház elejét, mert nagyon küzdöttek a fiúk, nemcsak az ellenféllel, hanem magukkal is. Összességében megérdemelten nyert a Szeged, mert kevesebbet hibázott, de a hozzáállásunkra semmilyen panaszom nem lehetett, a most elkövetett hibákat meg igyekszünk minél előbb kijavítani.

Eredmények

U17-es bajnokság, I. osztály, alapszakasz

DSE Röplabda Akadémia – KESI RA 1-3 (18, -18, -22, -21)
SZRSE – DSE Röplabda Akadémia 3-1 (21, -21, 21, 23)

DSE Röplabda Akadémia: Francioso Dominik, Álland Tamás, Takács Máté, Csepcsényi Máté, Laza Gellért Álmos, Borgatti Giacomo, Boros Bálint, Lampert Ádám, Farkas Áron, Váradi Dániel Donát, Téglás Péter, Kaiser Roland, Végső Hunor. Vezetőedző: Szabó Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Megvédte címét a DKSE

Megvédte címét a DKSE

2024. szep. 15.

A DKSE női tornászainak első és második helyével ért véget a Központi Tornacsarnokban megrendezett Szuper Csapatbajnokság.

Búcsú a kupától

Búcsú a kupától

2024. szep. 14.

Nem tudták borítani a papírformát a Dunaújváros FC labdarúgói az NB III egyik élcsapata ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Nem várt pofon hazai pályán (galériával)

Nem várt pofon hazai pályán (galériával)

2024. szep. 14.

Felejthető védekezéssel szenvedett hétgólos vereséget a Szombathely elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese pénteken este.

DSTV: emlékeztek, kikapcsolódtak

DSTV: emlékeztek, kikapcsolódtak

2024. szep. 13.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség múlt hét pénteken közösen rendezte meg a VI. Ongai Gábor Emléktornát. A résztvevő csapatok az egykori dunaújvárosi rendőrre a már hagyományos módon – sporttal emlékeztek. Hangkép.

Felemás hazai nyitány az utánpótlásnál

Felemás hazai nyitány az utánpótlásnál

2024. szep. 13.

A DKKA U18-as csapata kikapott, az U20-asok viszont remek második félidei játékkal nyerték az Érd elleni korosztályos bajnoki találkozót.

Két DFVE-játékos a vb-csapatban

Két DFVE-játékos a vb-csapatban

2024. szep. 12.

Kardos Dominika és Kardos Laura is tagja a magyar U18-as női vízilabda válogatottnak, mely szeptember 16-án kezdi meg szereplését a kínai világbajnokságon.

Elmarad a Csónakházak Nyílt Napja pénteken

Elmarad a Csónakházak Nyílt Napja pénteken

2024. szep. 12.

A rossz idő miatt nem vesz részt pénteken a DKSE kajak-kenu szakosztálya a Csónakházak Nyílt Napján, melyet bő egy hét múlva rendeznek meg a Családi és Nyílt Nap keretein belül.