A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

spigott - 2024. szeptember 25. 13:00

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.

Piros Tibor versenybíró, Krisztián Kamilla, Szabó Viktória, Krisztián Kira, Szentesi Noel, Gyömörei Csaba, Sipos Zsolt edző

A veteránok mellett a DKSE fiatalabb birkózói is megmérették magukat a mögöttünk hagyott hétvégén.

A legfiatalabbak részére Kiskunhalason rendezték meg a Halas Kupa elnevezésű meghívásos szabadfogású gyermek gálát szeptember 21-én, s az esemény lehetőséget biztosított a sportággal ismerkedő fiatalok részére az eddig tanult technikák és fogások alkalmazására versenykörülmények között. A jó hangulatú rendezvényen a DKSE versenyzői több érmet szereztek, az edzői feladatokat Sipos Zsolt látta el, míg Piros Tibor versenybíróként képviselte egyesületünket.

Szintén szombaton rendezték meg Csongrádon az U15-ös Országos Diákolimpiai Országos Bajnokságot, melyen a résztvevő versenyzők általános iskolájuk színeit képviselték, azonban az MBSZ versenyrendszere alapján az eredmények a szakosztályokat illetik meg, azaz a pontversenybe beleszámítanak. A rangos megméretésen 115 serdülő korú birkózó sorakozott fel a csongrádi Sághy Mihály Szakképző Iskola Tornacsarnokában, ahol az őszi versenyszezon első diákolimpiai bajnokságát rendezte meg a szentesi Dr. Papp László Birkózó Egyesület.

Tombor Benedek a dobogó 2. fokán! (Képek forrása: DKSE birkózó szakosztály)

A DKSE versenyzői közül többen kénytelenek voltak kihagyni a viadalt különböző sérülés, vagy betegség miatt. A rajthoz állók közül a 38 kg-ban küzdő Tombor Benedek jutott a legtovább. Benedek első két mérkőzésén magas technikai fölénnyel győzte le abonyi és dévaványai ellenfelét. Sajnos a döntő mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett tatabányai riválisától, így ezüstéremmel zárta a versenyt. A 68 kg-osok mezőnyében Parádi László az első fordulóban az UTE versenyzője ellen taktikai hibát követett el, amit ellenfele kihasznált, így győztes helyzetből az utolsó másodpercekben szenvedett vereséget. Hasonló helyzetbe került Fekete Csaba (76 kg) is, s mivel legyőzőjük egyik esetben sem jutott a döntőbe, így egyikőjük sem bizonyíthatott a vigaszágon, árulta el Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője.

A kiskunhalasi gyermek gála eredményei
2. helyezettek: Krisztián Kira, Krisztián Kamilla, Szentesi Noel
3. helyezettek: Gyömörei Csaba, Szabó Viktória

A rovat további hírei: Sport

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

2024. szep. 25.

Remekül szerepeltek újszászi versenyükön a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE gyermek és serdülő korú sportolói a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: továbbra is az élmezőnyben

DSTV: továbbra is az élmezőnyben

2024. szep. 24.

Összességében elégedetten értékelte az Olaszországban megrendezett nyíltvízi junior úszó világbajnokságon nyújtott teljesítményét a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor. Hangkép.

Újra bizonyítottak a veteránok

Újra bizonyítottak a veteránok

2024. szep. 24.

Hét dobogós helyezéssel zárták a DKSE birkózói a Kiskunhalason megrendezett Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokság küzdelmeit.

Versennyel emlékeztek a legendás edzőre (galériával)

Versennyel emlékeztek a legendás edzőre (galériával)

2024. szep. 24.

Teljes dunaújvárosi sikert hozott a negyedik alkalommal megrendezett Pap Zoltán Emlékverseny a tornacsarnokban.