Felemás szezonkezdés az U20-asoknál

spigott - 2024. szeptember 22. 15:00

A házigazda Kecskeméttől kikapott, a Kaposvárt viszont legyőzte a DSE Röplabda Akadémia U20-as csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.

Kép: archív felvétel

Az U17-esek után a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese is nekivágott a korosztályos bajnokságnak szombaton. Fiataljainkra nem várt könnyű feladat az első fordulóban, ugyanis a kecskeméti nyitókör első meccsén a házigazdák, majd ezt követően a Fino Kaposvár együttese ellen kellett bizonyítaniuk.

A Kecskemét elleni összecsapás első felvonása viszonylag szoros csatát, de a hazaiak 25-20-as sikerét hozta, míg a második szettben sajnos simábban nyertek a vendéglátók, mert a mieink ezúttal "csak" tizenhat pontot tudtak szerezni. A harmadik etap valamivel kiélezettebb volt, de itt is pontosabbak voltak a hazaiak, akik egy 25-19-re megnyert játékkal zárták le az találkozót.

A Kaposvár elleni mérkőzést lényegesen jobban, erősebben kezdte együttesünk, mely mindössze tíz pontot engedélyezett vetélytársának az első felvonásban, így megvolt az alap a hasonló folytatáshoz. A második és a harmadik szettben már lényegesen közelebb voltak egymáshoz a felek, de amikor kellett, a mieink voltak a pontosabbak, s egy 20-ra és egy 22-re behúzott játékkal szerezték meg a három pontot.

Eredmények

KESI RA – DSE Röplabda Akadémia 3-0 (20, 16, 19)
DSE Röplabda Akadémia – Fino Kaposvár 3-0 (15, 20, 22)

A DSE Röplabda Akadémia összeállítása: Németh Zoltán, Cserép Tamás, Makó József Gábor, Vadász Krisztián, Horváth Botond, Peredi Zoltán, Borgatti Giacomo, Lampert Ádám, Papp Tamás Kristóf, Kuti Márk László. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. Másodedző: Engyel László.

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikernek örülhettek

Biztos sikernek örülhettek

2024. okt. 19.

Remek mentalitással, nagyon fegyelmezetten játszva aratott háromgólos győzelmet a Mad Dogs elleni hazai bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese pénteken este.

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

2024. okt. 19.

Hiába a vezetés és az első játékrészben nyújtott jó játék, a második harmadtól jobban, fegyelmezettebben játszó Újpest is elvitte a három pontot a jégcsarnokból.

A továbbjutás kapujában a DFVE

A továbbjutás kapujában a DFVE

2024. okt. 19.

Fél lábbal már a legjobb négy között van a DFVE női vízilabda csapata a Magyar Kupában, miután a negyeddöntő első meccsén négy góllal nyert Szentesen.

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

2024. okt. 18.

Véget ért a Dunaújvárosi Darts Club saját szervezésű sorozatának az egyéni viadalsora. Az idei ÚDL egyéni nyertese Tömöri Tibor lett, míg a dobogó második fokára Kiss Péter, a harmadikra pedig Füzesi Zsolt állhatott fel. Hangkép.

Hazai meccs előtt az Acélbikák

Hazai meccs előtt az Acélbikák

2024. okt. 18.

Idén már másodszor lép pályára az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

2024. okt. 17.

Az idei volt az 50. elkezdett tanév a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium életében. A jeles jubileum alkalmából nagyon sok programmal készül az iskola – a sportos vonal nyitánya pedig a Rudas50 Kupa elnevezésű sportesemény volt. Hangkép.

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

2024. okt. 17.

Dunaújvárosban folytatja pályafutását az orosz női válogatott 31 esztendős kiváló hálóőre, Anna Karnaukh.