Hazai és nemzetközi feladatok

spigott - 2024. szeptember 10. 15:00

Ezúttal nem sikerült dobogóra állnia Nyikos Veronikának a birkózók U20-as világbajnokságán.

Kép: Magyar Birkózó Szövetség (archív felvétel)

Két megméretésen is részt vettek a DKSE és fiókszakosztályainak (Gurics GYBDSE, Enying VSE) versenyzői a közelmúltban, derült ki a DKSE birkózóinak szokásos heti beszámolójából.

Spanyolországban rendezték meg ugyanis szeptember 2. és 8. között az idei U20-as világbajnokságot, melyen a DKSE-KIMBA kiválósága, Nyikos Veronika is megmérette magát a 76 kg-osok mezőnyében. Kétszeres korosztályos Európa-bajnokunk nem volt száz százalékos formában, mert kisebb betegséggel és sérülésekkel is küszködött, ám első meccsét így is 5-2-re megnyerte lengyel ellenfelével szemben. A második fordulóban sajnos nagy csatában 8-6-os vereséget szenvedett egy török birkózótól, s mivel legyőzője kikapott az elődöntőben, így Veronika is búcsúzott a további küzdelmektől.

Pavelka Levente a dobogó legfelső fokán, a dobogó mellett Piros Tibor edző! (Kép: DKSE birkózó szakosztály)

Az U20-asok vb-je mellett itthon is rendeztek versenyt az U13-as korosztálynak, mely Tatabányán mérette meg magát a területi diákolimpián. A viadalon hét egyesület több mint ötven sportolója lépett szőnyegre, s a DKSE és fiókszakosztályai egy első, egy második, két harmadik, egy negyedik, valamint egy ötödik helyezéssel zárták a rangos korosztályos viadalt, árulta el Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője.

A DKSE és fiókszakosztályainak (Gurics GYBDSE, Enying VSE) tatabányai eredményei

DKSE
42 kg Kaszala Máté 3. hely
35 kg Twardon Áron 4. hely
58 kg Kopasz Sámuel 2. hely
50 kg Hegedűs Alex 3. hely

Gurics GYBDSE
63 kg Fekete Csanád 5. hely

Enying VSE
54 kg Pavelka Levente 1. hely

A rovat további hírei: Sport

Elrajtoltak a kispályások

Elrajtoltak a kispályások

2024. szep. 10.

Az ST Solar csoport és a Campus csoport együttesei is nekivágtak a városi kispályás labdarúgó bajnokság kiemelt alapszakaszának.

Kettős sikerrel kezdett a PASE

Kettős sikerrel kezdett a PASE

2024. szep. 09.

Magabiztos győzelemmel kezdte meg a bajnoki küzdelmeket a Pentele ASE asztaliteniszezőinek első és második számú csapata is a mögöttünk hagyott hétvégén.

Biztos győzelemmel folytatta a DFC

Biztos győzelemmel folytatta a DFC

2024. szep. 09.

Tíz perc alatt lerendezte a Mezőfalva elleni hazai találkozót a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Fejér vármegyei bajnokság harmadik fordulójában.

Vereség a bajnoki nyitányon

Vereség a bajnoki nyitányon

2024. szep. 08.

Az első játékrészben még jól tartotta magát, a szünetre vezetéssel fordult, de a végjáték során nagyon elengedte a házigazda MTK gárdáját a DKKA a női kézilabda bajnokság nyitó fordulójában – a szombat délutáni meccs végén az ellenfél örülhetett a 31-26 arányú sikernek.

DSTV: a Szuperkupáért küzdöttek

DSTV: a Szuperkupáért küzdöttek

2024. szep. 07.

Gólzáporos szezonkezdet, a Karmacsi Autó FC gárdája egy 4:2-es győzelemmel hódította el a DLSZ Szuperkupáját. Persze a Jóbarátok csapata sem szomorkodik, sőt, a következő szezonban is esélyes kihívója lesz a bajnokcsapatnak. Hangkép.

Rajt a bajnokságban

Rajt a bajnokságban

2024. szep. 07.

Az MTK elleni fővárosi összecsapással kezdi meg a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese szombaton délután.

DSTV: munkában a röplabdázók

DSTV: munkában a röplabdázók

2024. szep. 06.

A DKSE felnőtt röplabdacsapata is elkezdte a felkészülést a 2024/2025-ös szezon küzdelmeire. Tomanóczy Tibor tanítványai már labdás edzést végeztek – mint azt elmondta, ebben az időszakban rendkívül fizikális az edzés, sok gyakorlással és sok kontakttal. Hangkép.