A BL-ben kezdik a szezont vízilabdázóink

spigott - 2024. október 3. 15:00

Négy nagyon kemény mérkőzés vár a DFVE női vízilabda csapatára a Bajnokok Ligája kvalifikációs körében péntektől vasárnapig.

Kép: DO-archív

A bajnoki nyitányra még szűk egy hetet várnia kell a DFVE női vízilabda csapatáért szorítóknak, ám a Bajnokok Ligájában már komoly feladat vár együttesünkre, mely péntektől vasárnapig Hollandiában, Ede városában ugrik medencébe az első számú nemzetközi kupasorozat kvalifikációs körében.

Makszim Kordonszkij csapatára összesen négy találkozó vár a B-jelű csoportban, ahol a mieinken kívül két francia gárda, a Grand Nancy AC, a Lille UC, a holland Polar Bears, illetve BVSC-Zugló gárdája szerepel majd. Ugyan a küzdelmek már csütörtökön megkezdődnek, vízilabdázóink csak pénteken ugranak vízbe először, méghozzá a hollandok ellen, míg szombaton két összecsapás vár a DFVE-re, mely fél tizenkettőtől a BVSC, míg fél héttől a Nancy ellen méreti meg magát.

Sok pihenő ezt követően sem jut együttesünknek, mely vasárnap délelőtt tíz órától a Lille ellen zárja a csoportkört. A Bajnokok Ligája kvalifikációs szakaszából a csoportok első két helyezettje, illetve a legjobb harmadik jut tovább a következő körbe, míg a többiek az Európa Kupában folytatják tovább a nemzetközi kupaküzdelmeket.

Nagy izgalommal várja együttesünk fellépését a gárda edzője, Makszim Kordonszkij is, aki szerint nehéz meccsek várnak rájuk Hollandiában, de készen állnak a rájuk váró feladatokra.
– Az elmúlt időszakban összesen tizenegy barátságos mérkőzést játszottunk, szóval számunkra már megkezdődött a szezon, így azzal, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhetünk, csak még erősebbek leszünk. A BL-ben már nincsenek gyenge csapatok, maximum kevésbé tapasztaltabbak. Mindenkit nagyon komolyan kell vennünk, most még nem akarom megmondani, mire is számíthatunk, de biztos vagyok abban, hogy ez egy remek "show" lesz. Az biztos, hogy a klubnak már az érkezésem előtt is nagy ambíciói voltak, szóval készen álluk a bravúrokra.

A DFVE női vízilabdázóinak hétvégi menetrendje

2024. 10. 04. 20:30 Polar Bears – DFVE
2024. 10. 05. 11:30 BVSC-Zugló – DFVE
2024. 10. 05. 18:30 Grand Nancy AC – DFVE
2024. 10. 06. 10:00 Lille UC – DFVE

A rovat további hírei: Sport

Végül a Fradi örülhetett

Végül a Fradi örülhetett

2024. okt. 03.

Hiába tartotta magát remekül bő negyven percig a DKKA női kézilabda csapata a Ferencváros elleni találkozón, végül a vendég zöld-fehérek szerezték meg a két bajnoki pontot szerdán este.

Három dunaújvárosi tornász vesz részt a Világkupán

Három dunaújvárosi tornász vesz részt a Világkupán

2024. okt. 02.

A DKSE három tornásza vesz részt a szombathelyi Waberer's Torna Challenge Világkupán október 4. és 6. között.

Simán nyert az éllovas

Simán nyert az éllovas

2024. okt. 02.

A Karmacsi Autó FC hat, a Hangover tizenöt gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjának ötödik fordulójában.

A címvédőt fogadja a Kohász

A címvédőt fogadja a Kohász

2024. okt. 02.

Az idei szezonban még hibátlan Ferencváros elleni hazai összecsapással folytatja a bajnokságot a DKKA felnőtt együttese ma este hét órától.

DSTV: ismét fociztak az ovisok

DSTV: ismét fociztak az ovisok

2024. okt. 01.

Újra kergették a pettyest az ovisok. Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római városrészi Tagóvodában múlt héten. Hangkép.

Ismét tarolt a Fox SE a bajnokságon

Ismét tarolt a Fox SE a bajnokságon

2024. okt. 01.

Összesen huszonöt éremmel zárták a Hatvanban megrendezett grappling magyar bajnokság küzdelmeit a dunaújvárosi Fox SE versenyzői.

Remek eredmények a diákolimpián

Remek eredmények a diákolimpián

2024. okt. 01.

Hat dobogós helyezéssel zárták az országos diákolimpiai döntőt a DKSE és Gurics György BDSE ifjú birkózói a mögöttünk hagyott hétvégén.