Felemás kezdés a BL-ben

spigott - 2024. október 5. 15:40

A házigazdát legyőzte, a BVSC-től viszont kikapott a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjének első két találkozóján.

Kép: DO-archív

A hollandiai Ede városában ugrik medencébe a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében péntektől vasárnapig. Maxim Kordonszkij együttese a házigazda Polar Bears ellen kezdte meg a sorozatot pénteken este, s bár az első negyedben sokáig a védekezések domináltak, szűk két perccel az első szünet előtt Kardos Laura góljával megszerezték a vezetést vízilabdázóink, s így is fordultak a második etapra. Melyben egyre inkább bemelegedtek a támadó szekciók is, így a 13. percben 2-2-es állást mutatott az eredményjelző. A DFVE gárdája ekkor lépett rá a gázra, Garda és Kardos Laura révén először vezetett kettővel, s ugyan a hazaiak még fel tudtak jönni 4-3-ra, a folytatásban Kardos Dominika, majd Sümegi Nóra is betalált, vagyis a félidőben már 6-3-as dunaújvárosi fórnak örülhettünk.

A térfélcsere után végleg eldöntötte a pontok sorsát együttesünk, mely Garda mesterhármasával és Dobi pontos lövésével négy alkalommal mattolta ellenfelét a játékrész derekáig, így innentől kezdve már csak az volt a kérdés, milyen arányban nyeri a meccset a DFVE (3-10). A hazaiak becsületére váljék, hogy tetemes hátrányuk ellenére sem adták fel a meccset, de hiába jöttek fel többször is három gólra, ennél tovább már nem jutottak, így vízilabdázóink összességében magabiztos, 14-10-es győzelemmel nyitották a csoportkör küzdelmeit.

Szombaton délelőtt már a BVSC ellen mérették meg magukat a mieink, s a mieinkhez hasonlóan a fővárosiak is keményen beleálltak a meccsbe, így az első felvonásban rendre a BVSC szerzett előnyt, de a DFVE háromszor is egalizált, sőt, a játékrész végén Sümegi találatával már 4-3-ra vezetett. A fővárosiak azonban nem akartak leszakadni, a második nyolc percben kétszer is bevették Maczkó kapuját, s mivel a mieinktől csak Garda volt eredményes, a félidei pihenőre 5-5-ös állással érkeztek meg a felek.

A fordulás után is folytatódott a kiélezett csata, melyben egyszer a DFVE, egyszer a fővárosiak ragadták magukhoz a vezetést, de a negyed utolsó gólját Katsimpri szerezte, így az utolsó negyed döntött a győztesről (7-7). A záró etapra a BVSC érkezett meg élesebben, gyorsan meglépett két góllal, s bár innen még sikerült egyenlítenie vízilabdázóinknak, a BVSC újabb duplájára már csak Garda tudott válaszolni, így a fővárosiak 11-10-es sikerével ért véget a találkozó.

Ez egyben azt is jelentette, hogy a DFVE gárdájának a Lille és a Nancy ellen győznie kell ahhoz, hogy továbbjusson csoportjából.

Eredmények
Polar Bears - DFVE 10-14 (0-1, 3-5, 2-5, 5-3)
Gólszerzőink: Garda 7, Kardos L. 3, Kardos D. 2, Dobi 1, Sümegi 1.

BVSC - DFVE 11-10 (3-4, 2-1, 2-2, 4-3)
Gólszerzőink: Garda 3, Horváth 2, Katsimpri 2, Dobi 1, Kardos D. 1, Sümegi 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereséggel kezdte erdélyi túráját a DAB

Vereséggel kezdte erdélyi túráját a DAB

2024. okt. 05.

Gyergyószentmiklóson kapott ki a szezon első erdélyi vendégjátékának nyitómeccsén az Acélbikák alakulata pénteken délután. 6-1 lett a vége, ennél jóval több kell az eredményesebb folytatáshoz.

Idegenben kezdi a szezont a DKSE

Idegenben kezdi a szezont a DKSE

2024. okt. 04.

A TFSE vendégeként vág neki az Extraliga 2024/2025-ös szezonjának a DKSE felnőtt röplabda csapata szombaton délután három órától.

DSTV: sporttal ünnepeltek

DSTV: sporttal ünnepeltek

2024. okt. 04.

Nem meglepő módon sportos programokkal készültek a Magyar Diáksport Napjára a Vasvári Pál Általános Iskolában. A múlt pénteki esemény volt egyébként a Vasvári hét nyitánya – ragyog a zöld és a sárga, programözön lesz az iskolában. Hangkép.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2024. okt. 04.

Két találkozó vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira idei első erdélyi túrájukon pénteken és vasárnap.

A BL-ben kezdik a szezont vízilabdázóink

A BL-ben kezdik a szezont vízilabdázóink

2024. okt. 03.

Négy nagyon kemény mérkőzés vár a DFVE női vízilabda csapatára a Bajnokok Ligája kvalifikációs körében péntektől vasárnapig.

Végül a Fradi örülhetett

Végül a Fradi örülhetett

2024. okt. 03.

Hiába tartotta magát remekül bő negyven percig a DKKA női kézilabda csapata a Ferencváros elleni találkozón, végül a vendég zöld-fehérek szerezték meg a két bajnoki pontot szerdán este.

Három dunaújvárosi tornász vesz részt a Világkupán

Három dunaújvárosi tornász vesz részt a Világkupán

2024. okt. 02.

A DKSE három tornásza vesz részt a szombathelyi Waberer's Torna Challenge Világkupán október 4. és 6. között.