Továbbjutott a DFVE a Bajnokok Ligájában

spigott - 2024. október 6. 14:00

Mindkét francia ellenfelét magabiztosan győzte le a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Nem sokat pihenhetett a BVSC elleni szoros szombati vereség után a DFVE női vízilabda csapata, mely a francia Grand Nancy ellen ugrott medencébe a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik mérkőzésén szombaton este, nem titkoltan a javítás reményében.

Vízilabdázóink ennek megfelelően is kezdték az összecsapást, s bár első góljukra még válaszoltak a franciák, a folytatásban sorozatban négy alkalommal mattolták ellenfelüket Maxim Kordonszkij tanítványai, így az első szünetre már 5-1-es dunaújvárosi fórral vonultak a csapatok. A második etapban újra csak egy találatot engedélyezett ellenfelének a DFVE, melyből Garda kétszer, míg Dobi egyszer volt eredményes, vagyis a nagyszünetig eldőltek a lényegi kérdések (2-8).

Vízilabdázóink tetemes előnyük tudatában sem vettek vissza a tempóból, így hiába duplázta meg góljai számát a Nancy, a mieink hat alkalommal is bevették ellenfelük kapuját, s a záró felvonásnak már tízgólos, 14-4-es fórból vághattak neki. Az utolsó etapban újabb két szerzett góllal igyekezett csökkenteni hátrányát a francia alakulat, de a meccs utolsó három gólját így is a mieink jegyezték, s végül kiütéses, 18-6-os győzelemmel gyűjtötték be a három pontot, ami egyben azt is jelentette, hogy ha vasárnap legyőzik a Lille együttesét, úgy továbbjutnak a Bajnokok Ligája következő körébe.

Képek: DO-archív

A vasárnap délelőtt tízkor megrendezett mérkőzés elején Katsimpri volt a főszereplő, ugyanis korai gólja után már az 5. percben piros lapot kapott, így kiszállt a további küzdelmekből. A mieink ennek ellenére is vezettek az első negyed után 3-2-re, s bár a franciák 4-3-ig tartották a lépést a Kordonszkij-csapattal, a nagyszünetig Dobi kétszer, Kardos Dominika és Sümegi egyszer-egyszer volt eredményes válasz nélkül, vagyis a félidőhöz érve már magabiztos, 8-3-as előnynek örülhettünk.

Vízilabdázóink a harmadik felvonást is két gyors góllal kezdték, végleg eldöntve ezzel a lényegi kérdéseket, s bár a franciák is egyre pontosabbak voltak a dunaújvárosi kapu előtt, mindig jött válasz a túloldalon is, így az utolsó nyolc percnek fölényes, hatgólos fórral vágtak neki Garda Krisztináék (7-13). A záró etap túl sok izgalmat már nem tartogatott, s bár Garda után Horváth és Dobi is kipontozódott, együttesünk megtartotta előnyét, s végül 16-10-es győzelemmel szerezte meg a három pontot, ami azt jelentette, hogy a csoport többi meccsének eredményétől függetlenül bejutott a Bajnokok Ligája következő körébe.

Eredmények

Grand Nancy AC - DFVE 6-18 (1-5, 1-3, 2-6, 2-4)
Gólszerzőink: Kardos L. 3, Dobi 3, Garda 3, Mahieu 2, Sümegi 2, Horváth 1, Katsimpri 1, Kardos D. 1, Karancsi 1, Pál 1.

Lille UC - DFVE 10-16 (2-3, 1-5, 4-5, 3-3)
Gólszerzőink: Dobi 4, Sümegi 4, Garda 2, Kardos D. 2, Jonkl 1, Kardos L. 1, Katsimpri 1, Horváth 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereséggel startolt a DKSE az Extraligában

Vereséggel startolt a DKSE az Extraligában

2024. okt. 06.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a házigazda TFSE dolgát a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga első fordulójában.

Felemás kezdés a BL-ben

Felemás kezdés a BL-ben

2024. okt. 05.

A házigazdát legyőzte, a BVSC-től viszont kikapott a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjének első két találkozóján.

Vereséggel kezdte erdélyi túráját a DAB

Vereséggel kezdte erdélyi túráját a DAB

2024. okt. 05.

Gyergyószentmiklóson kapott ki a szezon első erdélyi vendégjátékának nyitómeccsén az Acélbikák alakulata pénteken délután. 6-1 lett a vége, ennél jóval több kell az eredményesebb folytatáshoz.

Idegenben kezdi a szezont a DKSE

Idegenben kezdi a szezont a DKSE

2024. okt. 04.

A TFSE vendégeként vág neki az Extraliga 2024/2025-ös szezonjának a DKSE felnőtt röplabda csapata szombaton délután három órától.

DSTV: sporttal ünnepeltek

DSTV: sporttal ünnepeltek

2024. okt. 04.

Nem meglepő módon sportos programokkal készültek a Magyar Diáksport Napjára a Vasvári Pál Általános Iskolában. A múlt pénteki esemény volt egyébként a Vasvári hét nyitánya – ragyog a zöld és a sárga, programözön lesz az iskolában. Hangkép.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2024. okt. 04.

Két találkozó vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira idei első erdélyi túrájukon pénteken és vasárnap.

A BL-ben kezdik a szezont vízilabdázóink

A BL-ben kezdik a szezont vízilabdázóink

2024. okt. 03.

Négy nagyon kemény mérkőzés vár a DFVE női vízilabda csapatára a Bajnokok Ligája kvalifikációs körében péntektől vasárnapig.