Dunaújváros Hetilap

Újabb diákcsapat járt a Városházán

Fábos Zsolt - 2024. október 22. 16:00

Szándékaink szerint rendszeresen hírt adunk arról, ha diákok, gyerekek látogatnak a Városházára, hogy a vizit révén bepillantást nyerhessenek az ott zajló munkába, hogy egy-két óra erejéig megízleljék az önkormányzat feladatait, hétköznapjait.

Minden bizonnyal egy tizenéves fiatal nem sokat tud arról, hogy mi folyik egy önkormányzatban, miért van és kikből áll a közgyűlés, kik dolgoznak ott és mit befolyásol a Városházán zajló munka. Persze nem is feltétlenül kell tudniuk, de életkorukból kifolyólag nem árt ismerkedniük a témával és a hellyel. Ezt tették a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium diákjai két hete és egy újabb csapat a héten.
A fiatal vendégeket ezúttal is Barta Endre humán alpolgármester fogadta, akihez házigazdaként becsatlakozott Kálló Gergely önkormányzati képviselő, aki ifjúsági tanácsnokként kapott meghívást az eseményre.

A fiatalok kaptak egy csipetnyit a közgyűlés működéséből és egy leheletnyit a hivatal munkájából. Barta Endre szerint a tizenéves diákoknak pont annyit kell bemutatni és elmondani, amennyit az életkoruk igényel, de azt szerencsés megosztani velük, hiszen lassan a felnőttkor küszöbén állnak már. Kálló Gergely úgy fogalmazott: öröm volt látni, hogy a gyakran túlzottan és sokat kritizált fiatalságban igenis van érdeklődés a közélet és a közügyek iránt. Csak meg kell találni velük a hangot, és akkor semmi sem lehetetlen!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Ismét téli időszámítás vasárnap hajnaltól – egy óra plusz, álomszuszékok!

Ismét téli időszámítás vasárnap hajnaltól – egy óra plusz, álomszuszékok!

2024. okt. 25.

Aki örül a bónusz ajándékba kapott egy órának, azt most is elkeserítem, így vagy úgy, de mindenképpen borítja a már beállt életritmust. Küszöbön a téli időszámítás!

Ismét együtt tesznek a zöldebb, élhető jövőért városunkban

Ismét együtt tesznek a zöldebb, élhető jövőért városunkban

2024. okt. 25.

Szakmai egyeztetés és párbeszéd helyszíne volt a Városháza annak kapcsán, hogy Dunaújvárosban is elkezdődött a Life projekthez köthető munka. A program legfontosabb pilléreiről Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester beszélt. 

Megkezdte munkáját az új közgyűlés

Megkezdte munkáját az új közgyűlés

2024. okt. 24.

A júniusi önkormányzati választás utáni első rendes ülését tartotta városunk újonnan megválasztott közgyűlése csütörtökön délelőtt. A képviselők összesen 37 témában hoztak döntést, a legnagyobb érdeklődés a Béke városrészi postanyitás kérdését kísérte.

A négyszer megünnepelt születésnap

A négyszer megünnepelt születésnap

2024. okt. 24.

Zorinácz Józsefné Ilona néni szeptember 25-én ünnepelte a 90. születésnapját, először. Azóta ugyanis több alkalommal megülték a kerek évfordulót a családdal, az önkormányzati köszöntés már a negyedik volt az összejövetelek sorában.

Közösen búcsúztak a legendás tanártól

Közösen búcsúztak a legendás tanártól

2024. okt. 24.

A közelmúltban állt az égi katedrára Fejős Ádám, akitől a volt pályatársak, egykori diákok közösen búcsúztak a Rudas középiskolában. A dunaújvárosi oktatási szféra legendás alakja volt, emléke örökké él. 

"A mi dolgunk, hogy tovább vigyük a lángot" (galériával)

"A mi dolgunk, hogy tovább vigyük a lángot" (galériával)

2024. okt. 23.

Méltó módon, együtt tisztelgett a hősök előtt Dunaújváros az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 68. évfordulóján. Ez alkalomból elsőként a temetői kopjafánál koszorúzással emlékeztek, majd a Bartók Kamaraszínházban ünnepélyesen átadták a Dunaújvárosért díjat, amelyet idén Petrás Gábor érdemelt ki. 

A fenntartható jövő, az élhető város a tét

A fenntartható jövő, az élhető város a tét

2024. okt. 23.

"Zöld sivatag, vagy vadvirágos televény?" – a hasábjainkról kölcsönzött címmel tartott előadást a Jelen! Tiszasziget-Dunaújváros közössége felkérésére Für Tibor az ÖKO Klub részéről a Pentele városrészi Mondbach kúriában a közelmúltban. A beszámoló tapasztalatairól és legfontosabb tényezőiről az előadót kérdeztük.