Végül a Fradi örülhetett

spigott - 2024. október 3. 7:30

Hiába tartotta magát remekül bő negyven percig a DKKA női kézilabda csapata a Ferencváros elleni találkozón, végül a vendég zöld-fehérek szerezték meg a két bajnoki pontot szerdán este.

A címvédő, s az idei szezonban még hibátlan Ferencváros elleni hazai összecsapással folytatta a bajnokságot a DKKA női kézilabda csapata szerdán este, s bár a mérkőzés esélyesének egyértelműen a vendégek számítottak, a mieink bíztak abban, hogy sikerül jó meccset játszani a zöld-fehérekkel.

Gulyás Péter alakulata nem is ijedt meg neves ellenfelétől, bátran, két góllal vágott neki a mérkőzésnek, s akkor sem esett kétségbe, mikor a Fradi fordított, sőt a 8. perc elején már három góllal vezetett (3-6). Kpodar, Paróczy és Kellermann találataival szűk három perc alatt sikerült egalizálni, s ugyan a fővárosiak megint elléptek hárommal, újra volt visszaút a Kohász számára, mely Borgyos, Somionka és Arany góljaival érte utol a vendégeket (9-9). A folytatásban is kiélezett csatát láthattak a sportcsarnokba kilátogató drukkerek, akik a 21. percben már dunaújvárosi vezetésnek örülhettek (13-12). A 25. percben már 15-13-ra vezetett a DKKA, ám a hajrá a Ferencváros számára sikerült jobban, ugyanis az utolsó öt percben csak a fővárosiak találtak kapuba, így a szünetre 15-16-os állással vonultak a csapatok.

Archív felvételek

Kézilabdázóink a térfélcsere után sem veszítettek élességükből, így hiába lépett el többször is kettővel a Fradi, a Gerháth és Agócs góljai után megint egyenlőt mutatott az eredményjelző (19-19). A vezetést azonban nem sikerült átvennie a Kohásznak, melynek a második játékrész derekához közeledve tört meg először a lendülete, és ezt könyörtelenül kihasználta a címvédő, s a 47. percben már időt kellett kérnie Gulyás Péternek (23-27). A rövid pauza sem akasztotta meg a vendégeket, akik újabb három gólt szerezve döntötték el a mérkőzést, s bár az utolsó tíz percben is nagyot küzdött együttesünk, csak két gólt tudott ledolgozni hátrányából, így a Fradi végül 37-32-es győzelemmel vitte el a két pontot a Dunaújvárosból.

DKKA – FTC-Rail Cargo Hungaria 32-37 (15-16)
A DKKA gólszerzői: Kpodar 5, Gerháth 4, Kellermann 4, Agócs 4, Szalai 3, Paróczy 3, Arany 3, Somionka 2, Luchies 2, Török 1, Borgyos 1.

A rovat további hírei: Sport

Három dunaújvárosi tornász vesz részt a Világkupán

Három dunaújvárosi tornász vesz részt a Világkupán

2024. okt. 02.

A DKSE három tornásza vesz részt a szombathelyi Waberer's Torna Challenge Világkupán október 4. és 6. között.

Simán nyert az éllovas

Simán nyert az éllovas

2024. okt. 02.

A Karmacsi Autó FC hat, a Hangover tizenöt gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjának ötödik fordulójában.

A címvédőt fogadja a Kohász

A címvédőt fogadja a Kohász

2024. okt. 02.

Az idei szezonban még hibátlan Ferencváros elleni hazai összecsapással folytatja a bajnokságot a DKKA felnőtt együttese ma este hét órától.

DSTV: ismét fociztak az ovisok

DSTV: ismét fociztak az ovisok

2024. okt. 01.

Újra kergették a pettyest az ovisok. Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római városrészi Tagóvodában múlt héten. Hangkép.

Ismét tarolt a Fox SE a bajnokságon

Ismét tarolt a Fox SE a bajnokságon

2024. okt. 01.

Összesen huszonöt éremmel zárták a Hatvanban megrendezett grappling magyar bajnokság küzdelmeit a dunaújvárosi Fox SE versenyzői.

Remek eredmények a diákolimpián

Remek eredmények a diákolimpián

2024. okt. 01.

Hat dobogós helyezéssel zárták az országos diákolimpiai döntőt a DKSE és Gurics György BDSE ifjú birkózói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Újra Dunaújvárosba került az Alcufer Kupa

Újra Dunaújvárosba került az Alcufer Kupa

2024. szep. 30.

Minden mérkőzését megnyerve hódította el a XII. Alcufer Kupa nemzetközi vállalati kispályás labdarúgó torna első helyét a Liberty Dunaújváros együttese.