Győzelem az elődöntő első meccsén

Szárszó Lajos - 2017. március 22. 20:17

Hatalmas küzdelemben aratott 10-9-es sikert a BVSC elleni bajnoki elődöntő első mérkőzésén a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Az Euroliga küzdelmek után, valamint a Len Kupa négyes döntője között a DUE-Maarks Graphics együttese megkezdte az elődöntő párharcot, mégpedig a BVSC-Zugló Diapolo együttese ellen. A valamelyik csapat két győzelméig tartó sorozat első ütközetének a szemsérülést szenvedett Gurisatti Gréta nélkül vágott neki a DUE-Maarks Graphics együttese. Kasó védte a legelején Kisteleki lövését, majd Szilágyi szerezte meg a meccs első gólját (1:0). Vályi Vanda hatalmas találatára Gyöngyösi válaszolt, majd ismét Kasónak kellett bravúrt bemutatnia, míg a túloldalon a felső léc mentett (2:1). Leimeter büntetőből egyenlített (2:2), de Vályi Vanda pontos lövéssel vette vissza a vezetést (3:2). A negyed utolsó percében kimaradt egy hazai emberelőny, ennek ellenére minimális vezetéssel mehettünk a rövid pihenőre. A folytatásban Koncz szerencsés, egy hazai védőn megpattant góllal egyenlített (3:3), a vezetést azonban ismét sikerült visszavennünk, ezúttal Szilágyi volt ellenállhatatlan (4:3).

Ennek nem örülhettünk sokáig Kisteleki találata miatt (4:4), majd miután kimaradt két támadásunk, felcsillant a BVSC előtt az előnyszerzés lehetősége, de azzal nem tudtak élni Petrovics Mátyás tanítványai. Ismét Szilágyi vállalkozása volt sikeres (5:4), majd sajnálhattuk, hogy Gyöngyössy kiállítását nem tudtuk gólra váltani. A nagyszünet után fontos lett volna kettőre növelni előnyünket, mely Vályi Fanny remek centerezése után sikerült is (6:4). Leimeter ismét ötméteresből lőtte közelebb a vasutas csapatot (6:5), erre azonban Menczinger nagyon okos, egyben szemfüles találattal válaszolt (7:5). Mi több, Vályi Vanda háromra növelte előnyünket (8:5), mely megnyugtatónak tűnt, de Takács gondoskodott arról, hogy ne tudjunk hátradőlni (8:6).

A meccs védését mutatta be ekkor Kasó Orsolya, aki a hosszú alsóból varázsolta ki a labdát, míg a túloldalon Bolonyai mutatott be remek védést. Az utolsó nyolc perc gyönyörű Horváth góllal indult, arra azonban azonnal válaszolt Máté (9:7). A hazaiak csattanós, felső lécről kifelé vágódó labdájával megúsztak a vendégek, akik Leimeter találatával szűkítették a két együttes közötti távolságot (9:8), ezzel minimálisra csökkentve hátrányukat. Ekkor azonban Garda keze sült el jókor, hiszen már csak négy perc volt hátra a meccsből (10:8). Takács keze nem remegett meg fontos pillanatban (10:9), majd 48 másodperccel a vége előtt Horváth harcolt ki büntetőt, melyet Szilágyi a kapufára lőtt. Ekkor fokozódtak a csúcspontjára az izgalmak, hiszen a maradék időt a BVSC végigtámadta, de az egyenlítés a remek, önfeláldozó hazai védekezésnek köszönhetően nem jött össze. Ezzel a győzelemmel lépéselőnybe kerültek az egyetemisták, akik már az április 1-jei visszavágóra koncentrálhatnak.

DUE Maarks Graphics – BVSC-Zugló 10-9 (3-2, 2-2, 3-2, 2-3)

Dunaújváros: Kasó Orsolya - Szilágyi Dorottya 3, Menczinger Kata 1, Somhegyi Noémi, Mc Hunu Hlengiwe, Vályi Vanda 3, Vályi Fanny 1. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) – Brezovszki Gerda, Horváth Brigitta 1, Huszti Dóra, Lara Luka, Garda Krisztina 1, Ziegler Diána. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC: Bolonyai Flóra – Farkas Kata, Kisteleki Dóra 1, Takács Orsolya 2, Máté Zsuzsanna 1, Leimeter Dóra 3, Gyöngyössy Anikó 1. Cserék: Doroszlai Vanda - Utassy Kata, Koncz Laura Hanna 1, Besszer Eszter, Pócsi Bianka, Kele Nikolett, Varga Viktória. Edző: Petrovics Mátyás.

A rovat további hírei: Sport

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.