A Himnuszra várva

spigott - 2017. május 21. 9:00

Reális esélye van Kovács Zsófiának arra, hogy a szombaton szerzett két ezüstérem után ma már első helynek örülhessen a tornászok eszéki Világkupáján.

Az ugrásban és felemás korláton szerzett szép ezüstérmek után ma újabb döntőben lesz érdekelt az eszéki Világkupán a Dunaferr SE kiváló tornásza, Kovács Zsófia. A dunaújvárosi versenyző ugyanis három számban indult a megméretésen, s ahogy tegnap elsőként beszámoltunk, jó selejtezős eredményét ugrásban és felemás korláton is dobogós helyezésre tudta váltani. Tizenhét éves olimpikonunk ma este a gerenda szerdöntőjében lesz érdekelt, s mivel ebben a számban a legjobb eredményt érte el a pénteki selejtezőben, minden esélye meg is van arra, hogy a legfényesebb érmet is Zsófi nyakába akaszthassák a viadal végén.

Kép: DO-archív

A mezőny ugyanakkor rendkívül szorosnak tűnik, mivel a selejtező első három helyezettjét mindössze alig több mint egy tized választotta el egymástól, ráadásul a döntős mezőnyből hárman is magasabb kiinduló pontszámú gyakorlattal rendelkeznek. Az viszont mindenképpen biztató lehet Európa-bajnoki ezüstérmes tornászunkért szorítók számára, hogy eddigi gyakorlatait rendre hiba nélkül tudta bemutatni a Dunaferr SE versenyzője, akitől hasonlóan stabil "előadást" remél edzője, Trenka János is. Kovács Zsófia mindenesetre bizakodó, s mint azt a tegnapi finálék után elmondta, sajnálja, hogy neki nem játszhatták el a Himnuszt az eredményhirdetésen, de minden erejével azon lesz, hogy a gerenda döntője után végre ő is átélhesse ezt az érzést.

A rovat további hírei: Sport

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.