A címvédő ellen már nem volt esély

spigott - 2017. június 10. 14:27

A kiválóan védekező amerikai csapat 8-4-es győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott ellen a Világliga elődöntőjében.

Nagyon nehéz feladat várt ma délután egy órától a magyar női vízilabda válogatottra a Világliga Szuperdöntőjének elődöntőjében, hiszen az utóbbi években minden komolyabb versenyt, az olimpiát, a világbajnokságot is megnyerő, s a Világligában is címvédő amerikai csapat ellen kellett medencébe ugrania Bíró Attila tanítványainak. Első negyed nagy csatát, kiegyenlített küzdelmet hozott, melyben két amerikai találatra Bujka válaszolt, így a szünetre minimális hátránnyal vonulhatott együttesünk.
A második felvonást viszont nagyon rosszul kezdték a mieink, az addig biztosabbnak tűnő védekezés megbicsaklott, Kasó Orsolya sem tudott így már igazán nagy bravúrokat bemutatni, így az ellenfél sorozatban lőtt három góllal növelte tovább előnyét. Sajnos az amerikaiak bekkelésben is kiemelkedőt nyújtottak, valósággal megfojtották a mieink támadójátékát, így ebben a negyedben szerzett találat nélkül maradt együttesünk, mely 1-6-os hátrányból várhatta a második félidőt.

Kép: MTI-archív

A harmadik negyedben tovább folytatódott a mieink vesszőfutása, főleg, ami a támadójátékot illeti, mert hiába próbálkoztak a magyar játékosok, vagy a kapufa, vagy Stone kapus útját állta kísérleteiknek, s mivel a túloldalon az ellenfél újabb két alkalommal mattolta Kasó Orsolyát, a negyed végére már tényleg csak az amerikai győzelem mértéke lehetett kérdéses (8-1). A mieink becsületére váljék, hogy ekkora hátrányban is mentek előre becsülettel, de hiába nyerték meg 3-0-ra az utolsó felvonást, 8-4-es sikerével az amerikai csapat jutott be a Világliga döntőjébe, míg a mienk az oroszok elleni bronzmérkőzéssel zárják majd a sorozat küzdelmeit.

Egyesület Államok – Magyarország 8-4 (2-1, 4-0, 2-0, 0-3)

Magyarország: Kasó – Czigány, Antal, Szilágyi, Szücs G., Takács O., Illés, Keszthelyi 2, Tóth I., Bujka 1, Csabai 1, Somhegyi. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Egyesület Államok: Stone – Musselman 3, Seidemann 1, Fattal 1, Brooks, Steffens 1, Raney, K. Neushul, A. Fischer, J. Neushul, M. Fischer 1, Williams 1. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian.

A rovat további hírei: Sport

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.

A címvédő nyerte a rangadón

A címvédő nyerte a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.