Újabb két érem Szegedről

spigott - 2017. augusztus 6. 8:09

Megoldhatatlan feladat elé állította ellenfeleit Slihoczki Ádám és Kiss Balázs kettőse a kenusok ifjúsági és U23-as országos bajnokságának 500 méteres fináléjában.

A második versenynappal folytatódott szombaton a kajak-kenusok ifjúsági és U23-as országos bajnoksága. A szegedi megméretésen ismét több dunaújvárosi versenyzőért szoríthattunk, ugyanis a Dunaferr SE kenusai ezúttal három számban jutottak be az "A" döntőkbe. Az ifjúságiak között induló Kollár Kristóf ezúttal is az ASE-s Hodován Dáviddal párban vágott neki a kenu kettesek 500 méteres döntőjének, ám ahogy pénteken az 1000 méteres távon, úgy ezúttal sem tudtak dobogóra állni, s a hatodik helyen fejezték be a viadalt.

Kiss Balázs egy aranyéremmel és egy ezüsttel gazdagodott szombaton! (Kép: DO-archív)

Az U23-asok kenu egyes fináléjában Kiss Balázsért szoríthattunk, aki hatalmas csatára késztette az 1000 méteren is győztes Bodonyi Andrást, ám ahogy egy nappal korábban, úgy most sem tudta legyőzni a szegedi kenust, s ha mindössze hat tizedes hátránnyal is, de a második helyen végzett. A kenu kettesek U23-as döntőjében azonban javított a Dunaferr SE versenyzője, igaz ehhez kellett a továbbra is kiváló formában versenyző Slihoczki Ádám is, akivel párban esélyt sem adtak ellenfeleiknek, s a második helyezett újpestieket kettő, míg a harmadik győrieket már négy másodperccel megelőzve szerezték meg a szám bajnoki címét.

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.