Negyedik hely az év első versenyén

spigott - 2018. január 30. 13:44

Két együttessel vettek részt a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői százhalombattai Nyílt Medencés Sárkányhajó Bajnokságon.

Január utolsó szombatján ismét a sárkányhajósoké volt a százhalombattai uszoda, ahol az új és visszatérő csapatok öt kategóriában adtak számot a téli felkészülés eredményességéről. A dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői két csapattal neveztek a sárkányhajós évad legelső versenyére, az 5. Nyílt Medencés Sárkányhajó Bajnokságra, melyen vegyes csapatuk (2 nő - 4 férfi) "Dragon Steel A és B" névvel vágott neki a viadalnak a százhalombattai Kiss László Sportuszodában.

Mint arról Tóth Edit, az egyesület elnöke beszámolt, a szombati megméretés a Magyar Sárkányhajó Szövetség idei első hivatalos Magyar Bajnoki futamának számított, melyen 46 legénység vívta meg különösen nehéz csatáját a hat a hat elleni "játékban". A versenyen az összecsapások szinte percenként követték egymást, s a nézők végig izgalmas, látványos vízi csatáknak lehettek szemtanúi. A dunaújvárosi csapatok a profi kategóriában versenyeztek, s álltak szépen helyt a körbeveréses, kieséses küzdelemben. Ennél a típusú versenynél az győzhet, aki nagy tömeggel, erővel és állóképességgel bír, mert ezzel kell az ellenfélnek a harcot felvennie.

Képek forrása: Dragon Steel SE

A csoportmérkőzések során a "B" csapatot nagyon erős, az elődöntőkbe is bejutó csapatokkal sorsolták össze, így a dunaújvárosiak nagy sajnálatára nem sikerült továbbjutni a viadal első köréből. Az A-jelű formáció viszont szép és gyors győzelmeket aratott, így egyenes ágon bejutott az elődöntőbe. A harmadik helyért való csatában azonban az ellenfél erősebbnek bizonyult, így végül a 4. helyezést szerezték meg a kilenccsapatos, nagyon erős mezőnyben.

A Dragon Steel SE százhalombattai versenyzői: Ábrahám Anna, Bordás Krisztina, Bruzsik László, Csontos Zsolt, Kádár Péter, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Prantner János, Rubicsné G. Lívia, Szvoboda Ferenc, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba, Varga Béla.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.