Ötödik helyen a juniorok

Szárszó Lajos - 2018. június 3. 18:09

Ötödik helyen végzett a DSE Röplabda Akadémia junior együttese az országos bajnokság fináléjában.

A három napos magyar junior bajnokság döntőjében felemásan játszottak Tomanóczy Tibor tanítványai, hiszen két győzelem mellett két vereséget könyvelhettek el. Az első, pénteki játéknapon a mieink nagyszerű játékkal, négy szett után 3-1 arányban győzték le a Kecskemétet (20-25, 25-18, 25-20, 25-21) úgy, hogy szett hátrányból kellett fordítaniuk. A következő összecsapás a Szolnok ellen nem volt sikeres, hiszen azon sima vereséget szenvedtünk (15-25, 23-25, 22-25), így egy győzelemmel és egy vereséggel zárult a selejtezőkör. Szombaton az elődöntőbe jutás volt a cél, de szoros ütközetben a Pénzügyőr ezúttal 3-0-al jobbnak bizonyult (18-25, 23-25, 23-25), mely azt jelentette, hogy a DSE Röplabda Akadémia az ötödik helyért játszott vasárnap délelőtt.

Kép: DO-archív

Az ellenfél a MAFC gárdája volt, így a találkozót teljes joggal nevezhettük rangadónak, hiszen a fővárosiaknál is több olyan játékost találhattunk, akik az NBI-es felnőtt csapatukban alapembernek számítanak. Már az első szett igen kiélezett és szoros csatát hozott, melyet a mieink nyertek meg 25-23-ra, akik a második felvonást is nagy akarattal húzták be (25-21). A 2-0-s vezetés után sem adta meg magát a MAFC, akik izgalmas végjáték után szépítettek (24-26). A negyedik szett is számos fordulatot, taktikai és mentális harcot hozott, melyet végül a DSE Röplabda Akadémia bírt jobban (25-23), akik ezzel a 3-1-es győzelmükkel végül a bajnokság ötödik helyén végeztek, ami a hiányzókat figyelembe véve reálisnak mondható.

A csapat névsora: Flachner Kornél, Bozóki Bendegúz, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Török Richárd, Csizmadia Tamás, Tajti Olivér, Mihucz Csaba, Matyiák Árpád, Ambrus Bence, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó), Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, edző: Szabó Gábor

Eredmények:

Péntek:
DSE Röplabda Akadémia - Kecskemét 3:1
DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki Röplabda Akadémia 0:3

Szombat: DSE - Pénzügyőr 0:3

Vasárnap az 5. helyért: DSE Röplabda Akadémia –MAFC 3-1 (25-23, 25-21, 24-26, 25-23)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.