Sikeres utánpótlás

spigott - 2018. szeptember 9. 13:59

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ifjúsági és serdülő együttese is hat góllal nyerte a Siófok elleni hazai bajnokiját.

A felnőttek mérkőzése előtt rendezték meg szombaton délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia és a Siófok serdülő és ifjúsági csapatainak bajnoki találkozóját. A programot a serdülők összecsapása nyitotta, s bár Meggyes Ritának szinte új csapatot kellett építenie az idei szezonra a sok érkező miatt, fiataljaink így is itthon tartották a pontokat. A vendégek az első felvonásban még nagyjából tartották a lépést a mieinkkel, hiszen a szünethez érve "csak" két góllal, 14-12-re vezettek az akadémisták, ám a fordulás után megnyugtató előnyt harcoltak ki maguknak a dunaújvárosiak, s végül 24-18-as sikert arattak.

Mihály Petra tizenkét gólt szerzett a Siófok ellen! (Kép forrása: kohaszkezi.hu/Nagy Gergő felvétele)

Az ifjúságiak találkozóján nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, a 10. percben már 7-7-es állást mutatott az eredményjelző. A Kohász fiataljai ekkor szigorítottak egy kicsit védekezésükön, s megléptek négy góllal ellenfelüktől, s ezt a különbséget a félidei szünetig sikerült is megtartaniuk (21-17). A térfélcserélt követően egyre komolyabb fölénybe kerültek kézilabdázóink, vezettek már 32-22-re is, s bár a hajrá a vendégek számára alakult jobban, Vártok Ákos együttese így is sima, 35-29-es győzelemmel tartotta itthon a bajnoki pontokat.

Eredmények

Serdülők
DKKA – Siófok KC 24-18
(14-12)

Ifjúságiak
DKKA – Siófok KC 35-29
(21-17)
Gólszerzőink: Mihály 12, Jovovic 5, Koronczai 4, Husti 4, Gengeliczky 4, Pál 2, Takács 1, Frányó 1, Braun 1, Fodor 1.

A rovat további hírei: Sport

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.