A hajrát nem bírták a fiatalok

spigott - 2018. szeptember 24. 8:05

Az első félidő után még öttel vezetett, ám végül háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a Dorog elleni NB I/B-s felnőtt mérkőzésen a DKKA U19-es kézilabda csapata.

A Gárdonyban aratott első fordulós győzelem után hazai környezetben folytatta szombaton este az NB I/B-s felnőtt bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es együttese. Vártok Ákos tanítványaira nehéz feladat várt a vendégek ellen, ám a dunaújvárosi fiatalok nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, s az első felvonásban sikerült is meglepniük a bajnokságot szintén győzelemmel kezdő ellenfelüket. U19-es együttesünk a szorosabb első tíz perc után fokozatosan meglépett vetélytársától, a játékrész derekán már öt góllal vezetett, s ezt a különbséget a szünetig sikerült is megtartania (20-15).

Kép: kohaszkezi.hu (Nagy Gergő felvétele)

A fordulást követően sikerült még egyszer hat fával meglépnie a Vártok-csapatnak, ám a vendégek könyörtelenül kihasználták a kettős terhelés miatt (fiataljaink szerdán még az ifjúsági bajnokságban játszottak rangadót) fáradni látszó dunaújvárosiak hibáit, s a 48. percre kiegyenlítettek (25-25). A hajrának 27-26-os hazai vezetéssel vágtak neki a felek, ám az utolsó tíz percben frissebb dorogiak egy 5-0-s rohammal átvették a vezetést, s háromgólos előnyüket megtartva végül 33-30-as sikerrel szerezték meg a két bajnoki pontot. A DKKA U19-eseinek szakvezetője, Vártok Ákos a vereséggel együtt is elégedett volt tanítványai teljesítményével, s mint azt elmondta, amíg bírták erővel a fiatalok, addig szépen, eredményesen játszottak a jó erőkből álló vendégek ellen.

DKKA U19 – Dorogi ESE 30-33 (20-15)

Gólszerzőink: Mihály Petra 6, Braun Csenge 6, Husti Hanna 6, Koronczai Petra 4, Frányó Laura 4, Takács Cecília 3, Fodor Neszta 1.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.