Egerbe látogat a Kohász

spigott - 2018. október 26. 13:09

A sereghajtó Eszterházy SC lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának ellenfele a bajnokság szombati játéknapján.

Jól alakult a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia számára az EHF Kupa selejtezőjének második köre, ugyanis csapatunk kettős sikerrel, összesítésben 43 góllal bizonyult jobbnak a svájci bajnok Spono Eagles gárdájánál, így magabiztosan jutott be a nemzetközi kupasorozat következő körébe. Az előttünk álló hétvégén azonban már a bajnokságban vár újabb feladat György László tanítványaira, mivel szombaton este hat órától Egerben, az Eszterházy SC ellen lépnek pályára kézilabdázóink. Az egriek újoncok az idei bajnokságban, eddig hét meccsüket rendre elveszítették, így jelenleg szerzett pont nélkül állnak a K&H női kézilabda liga tabelláján.

Nem állnak azonban sokkal jobban a mieink sem, hiszen az első hat fordulóban mindössze egyetlen győzelmet tudott csak felmutatni együttesünk, igaz a Kohász sorsolása rettentően nehéz volt, az első hat helyezettből már öttel találkozott, s bár felvillanásai voltak, a bravúr sajnos egyik meccsen sem jött össze a mieinknek. Az Eger ellen viszont esélyesként lép pályára csapatunk, melynek vezetőedzője azonban ennek ellenére sem számít könnyű meccsre, ám György László természetesen abban bízik, hogy sikerül elhozni a nagyon fontos bajnoki pontokat a sereghajtó otthonából.

Képek: DO-archív

- Újonc csapat lesz az ellenfelünk, s ahogy néztük őket, fokozottan oda kell figyelnünk rájuk szombaton, mert hiába kaptak ki eddig minden meccsükön, okoztak nagyon kellemetlen perceket ellenfeleiknek. Támadójátékukban nagyon sok a betörés, az egy-egy elleni játékot erőltetik, s emellett a beállót is igyekeznek sokszor megjátszani, védekezésben pedig agresszívan, kilenc-tíz méterre is kijönnek. Nekünk nagyon fontos, hogy azt a tempót, azt a lendületet és azt a felfogást, amit a svájciak elleni kupapárharcban megtaláltunk, azt át tudjuk menteni a szombati mérkőzésünkre, s ha ez sikerül, akkor nem lehet probléma és győztesen tudjuk elhagyni a pályát. Nagyon fontos számunkra az a mérkőzés, keményen készültünk az edzéseken, jó lenne, ha az EHF Kupa után végre a bajnokságban is érne minket sikerélmény, s feljebb tudnánk kúszni a tabellán.

A rovat további hírei: Sport

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.