A magyar női kézilabda-válogatott legyőzte Japánt

doszerk - 2019. március 24. 17:03

A magyar női kézilabda-válogatott 33-21-re legyőzte Japán csapatát a Siófokon rendezett vasárnapi barátságos mérkőzésen.

A magyar válogatott ezen a héten Balatonbogláron edzőtáborozott, majd története során első alkalommal játszott mérkőzést Siófokon. A keret tagjai közül Bíró Blanka, Kazai Anita és Elghaoui Asma nem szerepelt a találkozón. Az ázsiaiak tartalékos összeállításban érkeztek Magyarországra. Dán szövetségi kapitányuk, Ulrik Kirkely úgy fogalmazott, 10-12 játékosa hiányzik azok közül, akiket figyelembe vesz majd decemberben a kumamotói világbajnokságon, illetve jövő nyáron a tokiói olimpián. A házigazdáknak az első félidőben több jó időszakuk is volt, ám ezek rövidnek bizonyultak, mert nem tudták megfelelően kihasználni, hogy az ellenfelet kizárólag alacsony termetű játékosok alkotják. A japánok kétszer is 3-0-s sorozatot produkáltak, és 11 perc alatt csupán egy gólt kaptak, mert a magyarok számos lövést elhibáztak, illetve Kametani Szakura remekül védett.

Kép forrása: keziszovetseg.hu

A hajrában a hazaiak jól védekeztek, sikerült némileg meglépniük, és a szünetben 12-8-ra vezettek. A magyarok számára eleinte a második felvonásban is kellemetlen volt a japánok nyitott védekezése, a folytatásban viszont egy 4-0-s szériával növelték előnyüket, mert lendületes, pontos akciókat tudtak vezetni, Triffa Ágnes pedig kiválóan védett. Ezt követően szinte végig olajozott volt a hazaiak csapatjátéka. Amikor az első válogatott mérkőzését játszó átlövő, Kopecz Barbara megszerezte az első találatát, csapata már tíz góllal vezetett, és végül 12-vel győzött.

Magyarország-Japán 33-21 (12-8)

A magyar gólszerzők: Tóvizi, Klivinyi 6-6, Klujber 5, Szabó L., Faluvégi 3-3, Schatzl, Kovacsics, Lukács 2-2, Kopecz, Puhalák, Mészáros, Háfra 1-1

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.