Egy ide, egy oda

spigott - 2020. február 3. 16:23

A DFVE serdülői női leány vízilabdázói remek hajrával győztek, az ifjúságiak viszont kikaptak az Eger elleni hazai bajnokin.

Az Eger elleni hazai mérkőzésekkel folytatta az utánpótlás korosztályok bajnoki küzdelmeit a közelmúltban a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata. Az ifjúságiak találkozóján a tabella második helyén álló vendégek voltak az esélyesebbek, ráadásul az egriek ennek megfelelően kezdték is az összecsapást, s már az első felvonás végén három góllal, 5-2-re vezettek. A folytatás sem alakult szépen a mieink számára, mert a második negyedben újabb három találattal növelte előnyét az ellenfél, így a nagyszünethez érve gyakorlatilag el is dőlt a meccs (3-9). A harmadik nyolc percet ugyan sikerült egy találattal megnyernie Jonkl Csengééknek, de a negyedikben ismét az egriek voltak a jobbak, s végül sima, 15-7-es sikerrel gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

Kép: DO-archív

A serdülők mérkőzése előtt mindössze három pont választotta el egymástól a két csapatot, így szoros, izgalmas meccsre volt kilátás. Három negyeden keresztül nem is tudott egymástól elszakadni a két gárda, s bár rendre a dunaújvárosi fiataloknál volt az előny, a vendégek végig ott loholtak a mieink nyomában. Az utolsó felvonásnak 9-8-as hazai vezetéssel vágtak neki a felek, ám a véghajrában sikerült bedarálnia ellenfelét együttesünknek, mely végül 16-11-es győzelemmel erősítette meg ötödik helyét a bajnoki tabellán.

Eredmények, gólszerzőink

Ifjúságiak
DFVE – ZF-Eger 7-15
(2-5, 1-4, 3-2, 1-4)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 3, Erdélyi Hédi 2, Sümegi Nóra Virág 1, Szabó Nikolett 1.

Serdülők
DFVE – ZF-Eger 16-11
(4-2, 2-3, 3-3, 7-3)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 6, Sümegi Nóra Virág 6, Kardos Dominika 2, Kardos Laura 1, Koltay Nadin 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.