Mindenből jutott a Dunaferrnek

spigott - 2020. szeptember 11. 7:37

Három éremmel zárták a Gyálon megrendezett kadet korcsoportos Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokságot a Dunaferr SE birkózói.

Kép: DO-archív

Gyálon rendezték meg szeptember 5-én a kadet korcsoport (16-17 évesek) Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokságát, melyen 208-an léptek szőnyegre, míg a Dunaferr SE birkózói összesen hét versenyzővel álltak rajthoz. A dunaújvárosiak közül Fekete Sándor (71 kg) két vereséggel, Angyal Szabolcs (65 kg) egy vereséggel esett kis a versenyből, míg a 80 kg-osok mezőnyében induló Sallai Sándor egy győzelem és egy vereség után búcsúzott a további küzdelmektől. A még mindig csak serdülő korcsoportos Gangl Zétény (60 kg) a nála fizikailag jóval erősebb dévaványai vetélytársától 6-3-as vereséget szenvedett, így ő sem folytathatta a küzdelmeket.

Kiss Károly edző, Angyal Szabolcs, Nyikos Veronika, Miklós Mátyás, Horváth Mihály, Gangl Zétény, Sallai Sándor, Fehéri Gábor edző (Kép: Dunaferr SE)

Horváth Mihály (65 kg) viszont kabai, majd bócsai ellenfelét is egyaránt 10-0-ra legyőzve jutott az elődöntőbe, ott azonban egy kispesti birkózótól vereséget szenvedett. A bronzéremért abonyi vetélytársát 10-0 arányban győzte le, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Nyikos Veronika (73 kg) abszolút esélyesként léphetett szőnyegre, s ugyan abonyi ellenfelét 10-0-ra legyőzte, a kecskeméti Újházi Lilitől váratlan tus vereséget szenvedett, így ezüstéremmel fejezte be a versenyt. A legkisebb súlycsoportban induló Miklós Mátyás (45 kg) magabiztosan 10-0 arányban verte téglagyári ellenfelét a fináléban, s magyar bajnoki címet szerzett, így végül mindhárom színű éremből került egy Dunaújvárosba, derült ki Tombor István vezetőedző beszámolójából.

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.

A címvédő nyert a rangadón

A címvédő nyert a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.