Finomhangolás az Eb-előtt

doszerk - 2021. augusztus 16. 17:33

Hét hete készül a sibeniki kontinensviadalra a dunaújvárosi Jonkl Csengével felálló magyar U17-es leány vízilabda válogatott.

Kép forrása: Vidovics Ferenc/Szentesi VK

Az elmúlt hetekben értelemszerűen a tokiói olimpia volt fókuszban, de utánpótláscsapataink közben és azóta is készülnek a rájuk váró megméretésekre. Így van ezzel a leány U17-es válogatott is, amely a felkészülésének 7. hetét zárta le a szentesi edzőmeccsekkel, s amely csütörtökön már a horvátországi Sibenikbe utazik, ahol augusztus 21-től a korosztály Európa-bajnokságát rendezik.
 
"A felkészülésünk alatt jól dolgoztak a lányok, igyekeztünk megtalálni a saját játékunkat, és ezt gyakorolni. Az olaszokkal kezdünk majd, ami sok mindent meghatározhat a tornán - nos, tulajdonképpen semmit sem tudunk róluk, így valóban csak magunkkal foglalkozunk. Voltunk Hollandiában, és ugyan sajnos nem tudunk játszani a komoly ellenfelekkel, de így is hasznos túra volt. Szentesen a franciákkal, és a helyi ob I-es csapattal játszottunk. A felkészülésünket nagyban segítette az Fradi és a BVSC, Gerendás György és Petrovics Mátyás ob I-es csapata" - fogalmazott a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján Benczur Márton szövetségi edző, aki elmondta még, hogy a tornát buborékrendszerben, de a nyitott uszodában, nézők előtt rendezik.
 
Az U17-es Európa-bajnokság (Sibenik) csoportjai:

A-csoport: Csehország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Izrael, Szerbia
B-csoport: Franciaország, Görögország, Hollandia, Törökország, Ukrajna
C-csoport: Horvátország, Németország, Málta, Románia, Oroszország
D-csoport: Bulgária, Magyarország, Olaszország, Szlovákia
 
A magyar válogatott programja:

Augusztus 22., vasárnap, 16:30: Olaszország-Magyarország
Augusztus 24., kedd, 9:00: Bulgária-Magyarország
Augusztus 25., szerda, 13:30: Szlovákia-Magyarország

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Golopencza Szonja (UVSE), Torkos Tamara (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Bonca Vivien (Szentes), Fekete Flóra (BVSC), Felkai Sára (FTC), Golopencza Nóra (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Hnatyszyn Kinga (BVSC), Irmes Rozi (UVSE), Jonkl Csenge (Dunaújváros), Kóka Zelma (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Mácsai Kata (Szentes), Szegedi Panni (UVSE)

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.

A címvédő nyert a rangadón

A címvédő nyert a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.