Oda a DFVE veretlensége

spigott - 2021. november 28. 7:30

Óriási csatában kapott ki az emberelőnyeivel remekül gazdálkodó Ferencvárostól a DFVE női vízilabda csapata szombaton este.

Két veretlen csapat, az eddig hatból hat meccset nyerő DFVE, illetve az öt győzelemmel és egy döntetlennel álló FTC gárdája mérte össze egymással erejét a női vízilabda bajnokság szombat esti csúcsrangadóján.

Az összecsapásra gyakorlatilag teljesen megtelt Fabó Éva Sportuszoda, de a hazai drukkerek egy gyors ferencvárosi gólt láthattak először, valamint azt, hogy Horváth Brigittát kétszer is úgy fejbe rúgták, hogy vérző arccal kellett elhagynia a medencét. Ugyan a játékvezetők sípja teljesen érthetetlenül néma maradt a brutális szabálytalanság után, vízilabdázóink igyekeztek a játékkal foglalkozni, s az első fővárosi gólra Szabó, a másodikra Gurisatti válaszolt, így 2-2-es állásról várhattuk a második felvonást. Melyben Tóth-Csabai és holland Koopman találataival hamar meglépett kettővel a Fradi, ám Szilágyi két remekbe szabott találatával pillanatok alatt egalizált a Mihók-csapat. A folytatás óriási fizikai csatát hozott, s ugyan a fővárosiak még egyszer visszavették a vezetést, az összevarrt szemöldökkel visszatérő Horváth, illetve Gurisatti góljaival még a nagyszünet előtt fordítottak vízilabdázóink (6-5).

Szilágyi öt gólja sem volt elég a pontszerzéshez! (Kép: DO-archív)

A térfélcsere után Garda bombájával már kettő volt a dunaújvárosi előny, s ugyan a fővárosiak kapaszkodtak, de Szilágyi és Horváth találataival tartotta fórját a DFVE. Egészen a harmadik negyed hajrájáig, mikor egymás után három fórt is gólra váltott a zöld-fehér alakulat, így Szilágyi Dorottya szintén emberelőnyös bombagólja kellett ahhoz, hogy 9-9-es állással vonuljanak az utolsópihenőre a felek. A záró etap bőven ígért még izgalmakat, s bár Szilágyi újabb akciógólja után ismét dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző, Tóth Csabai és Máté révén előbb egalizált, majd fordított a Fradi (11-12). A remekül játszó Horváth bravúros gólja szerencsére meghozta az egyenlítést, ám nem sokáig örülhettünk ennek, mert a véghajrában kapott még egy ajándék előnyt a Fradi, melyből Máté mindössze három másodperccel a lefújás előtt betalált, így végül a Fradi örülhetett a három pontot érő 13-12-es győzelemnek.

DFVE – FTC-Telekom 12-13 (2-2, 4-3, 4-5, 2-3)

DFVE: Maczkó – Szilágyi 5, Gurisatti 2, Mahieu, Szabó 1, Mucsy, Szellák. Csere: Horváth 3, Garda 1, Pál. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.