Dunaújváros Hetilap

Félidőben a helyi kezdeményezés,helyi szervezeteknek

doszerk - 2022. március 1. 11:10

A felén is túl jár a "Dunaújváros kenyere" akció újabb negyedéve. Mint az ismert március végéig a Rudas Alapítvány az akció kedvezményezettje, így minden megvásárolt kenyér után 50 forint kerül a virtuális jótékony alapba az alapítvány javára. Eddig 3771 kenyeret adtak el, vagyis 188 550 forintnál tart a számláló, de csak a vásárlókon múlik, hogy a hónap végéig meddig tornásszák fel az összeget. 

Még január végén sajtótájékoztató részeként jelentette be Szabó Zsolt alpolgármester, hogy a január és március közötti időszakban a Rudas Alapítvány a Dunaújváros Kenyere akció kedvezményezettje. Mint mondta, ő maga is gyakran dönt e mellett a burgonyás kenyér mellett, a mostani időszakban azonban különösen fontos neki, hogy itt vásároljon:  
– Volt rudasosként büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagyszerű helyi kezdeményezésben, amely már-már hagyománnyá nőtte ki magát, ezúttal a Rudas Iskola részesülhet. Az intézmény az alma materem, itt sajátítottam el a közgazdaságtant, és külön öröm számomra, hogy  ezúttal az iskola alapítványát támogathatják minden megvásárolt kenyérrel. Büszke vagyok rá, hogy Dunaújvárosban jártam bölcsődébe, óvodába, iskolába és még főiskolára is. Azt szeretném, hogy a gyermekeim egy szép, fejlődő Dunaújvárosba szülessenek, és itt nőhessenek föl. 
Mint azt az alpolgármester elmondta: lokálpatriótaként kiemelten fontosnak érzi, hogy helyi szervezeteket, egyesületeket támogasson. 
– Nagyon fontos, hogy közösen vállaljunk részt a város jobbá tételéből: a vállalkozások, az önkormányzat és az itt élők. Ez egy gyönyörű példája, hogyha mindenki összefog, abból nagyszerű dolgok sülnek ki. 
Szemenyei István a Rudas Szakközépiskola igazgatója elmondta: a Rudas lassan öt évtizede hozzájárulhat a környék és a régió pénzügyi és közgazdasági kultúrájának erősítéséhez. Mint kiemelte a Rudas Alapítvánnyal való közös célok elérésére fordítják majd ezt az összeget. Arra, hogy az iskolában meglévő hagyományokat, a szakma szeretetet elmélyítsék, olyan programokat, rendezvényeket hozzanak az iskola falai közé, amelyek túlmutatnak a megszokott és mindennapi szakképző tevékenységen, mindezt a Rudas Alapítvánnyal közösen. 

Az akció tehát folytatódik: március végéig a vevők minden "Dunaújváros kenyere" megvásárlása után 50 forinttal a Rudas Alapítványt támogatják. Az akció jelenleg a negyedév felén túl jár, eddig mindösszesen 3771 burgonyás kenyér fogyott, a kezdeményezés pedig tovább folytatódik.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.