9 dolog, amiért megéri könyvmolynak lenni!

doszerk - 2022. április 18. 10:30

Ezer és ezer poszt, tweet, story, bejegyzés, blog és hírlevél vesz körül minket nap mint nap. A Facebook, az Instagram és a Twitter világán kívül azonban más is létezik: a könyvek. (X)

Sokan nem szeretnek belefogni egy könyvbe a hosszúsága miatt. Azonban akár hisszük, akár nem: a jó könyveknél sajnálni fogjuk, hogy máris vége van! De milyen okai vannak annak, hogy olvasni jó? Cikkünkben megválaszoljuk ezt az igazán fontos kérdést!

Az első 3 ok: pihenés, műveltség és szókincs

Egy hosszú, eseménydús nap után nincs is jobb, mint lepihenni a kanapéra egy könyvvel a kezünkben. Egy izgalmas regény, egy újságcikk vagy akár egy novella segítségével ugyanis teljesen más világba csöppenhetünk! Ennek köszönhetően a problémák és a terhes gondolatok is tovaszállnak.

Minél több könyvet olvasunk el minél többféle témában, annál műveltebbé válhatunk! Olvashatunk önismeretről, marketingről, a borászatról vagy akár művészetekről: egy biztos, valamit hozzáteszünk velük a tudásunkhoz! Ez pedig társaságban is remekül kamatoztatható.

Ha pedig a műveltségnél tartunk: az olvasás a szókincset is gyarapítja. Nem véletlenül ajánlják nyelvtanulóknak is az idegen nyelvű regény elolvasását. Ezzel ugyanis növelhetik a szókincsüket és erősíthetik a helyesírásukat!

Hasznos a memória és a koncentráció javításában is

Egy regény olvasása közben ezernyi információra kell emlékeznünk, pláne, ha egy izgalmas krimi van a kézben. Megismerhetünk különféle embereket, helyzeteket, cselekményeket, melyek beépülnek a mindennapokba. Ezzel pedig könnyebben megjegyzünk dolgokat a való világban is!

A koncentráció talán az egyik legfontosabb dolog a mai világban, hiszen annyi minden elvonja a figyelmünket az információs zajban. A koncentráció fejlesztése azonban úgy lehetséges, ha képesek vagyunk órákon át egy dologra koncentrálni. Például az olvasásra vagy a könyv cselekményére. Ez pedig jó hatással lehet a munkánkra is! Olvasnivalóra lenne szüksége? Nézzen körül a Mai-Könyv.hu irodalmi zsebkönyvei között!

A könyvek segítségével számtalan új dolgot tanulhatunk. Nem csak a regényekből, és nem csak kézzelfogható dolgokat. Innen megtanulhatunk konkrét értékrendeket, gondolkodásmódot, frappáns válaszokat vagy akár egy új hobbit is. 

Van még 3 utolsó ok

Szórakoztat vagy éppen kihúz egy szomorúbb, letargikusabb hangulatból. Vannak ugyanis olyan humoros művek is, melyek igazán képesek megnevettetni az embert! 

Ha elég fáradtak vagyunk, vagy éppen egy nyugodtabb könyvet olvasunk, akkor az elalvásban is segíthet. Emellett hasznos, ha nem a képernyőt nézve alszunk el, hiszen ez felboríthatja az alvási ciklusunkat. A könyv viszont jó hatással van az alvásra is.

Az utolsó ok pedig az inspiráció. Ha elakadtunk vagy csak új célokat keresünk: a könyvekben mindig találunk rá választ! Ehhez pedig elég néha egy remek kis zsebkönyv is! A Mai-Könyv.hu oldalán rengeteg könyv közül válogathat!
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban!