Látogatás az éllovasnál

spigott - 2022. május 13. 17:30

A bajnoki címre hajtó Győri Audi ETO KC elleni találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata szombaton délután.

Kép: DO-archív

A sereghajtó Vasas elleni biztos győzelem után lényegesen nehezebb feladat vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat következő fordulójában, ugyanis szombaton délután háromnegyed öttől a Rába partján, bajnokságban éllovas Győri Audi ETO KC vendégeként lépnek pályára kézilabdázóink. Az összecsapás esélyesének egyértelműen a bajnoki címre hajtó zöld-fehérek számítanak, s mivel a két évvel ezelőtti bajnoksághoz hasonlóan ezúttal is a gólkülönbség dönti el a Győr és a Fradi párharcát a bajnoki aranyéremért vívott párharcban, ezért minden bizonnyal egy éles, rendkívül motivált ETO-ra számíthatnak játékosaink a szombat délutáni mérkőzésen.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a mieink eleve feltartott kezekkel vágnának neki az összecsapásnak, s bár már egy szorosabb eredmény is komoly meglepetést jelentene, kézilabdázóink számára, Vágó Attila vezetőedző szerint ezúttal minden teher nélkül léphet pályára csapatunk a világ egyik legjobb csapatának otthonában.

– Nyilván mások a két csapat lehetőségei és célkitűzései a bajnokságban, de én úgy gondolom, hogy nekünk egy felszabadult játékot kell nyújtanunk, mert tényleg semmi teher nincsen rajtunk. Szeretnék játéklehetőséget adni mindenkinek, a fiataloknak is, hogy minél többet legyenek a pályán, ráadásul közvetíti a mérkőzést a televízió is. Ez egy jó felkészülés lesz a Magyar Kupára, ahol hasonló miliőben játszunk majd a győriek ellen.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.