Tomboló tavasz, gyönyörű idő – zivatarokkal

Öcaline - 2023. május 22. 15:22

Pompás napsütés, kellemes meleg, néha gomolyfelhő, helyenként zivatar – a hét végén esedékes szabadtéri programokra is szép időt ígér a DO meteorológiai szakértője. 

"Ragyogó május" – két szóban is hibátlanul foglalta össze az előttünk álló időszak lényegét Krausz Mikes Miklós; a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője szerint ma ragyogóan napos, kellemesen meleg időre számíthatunk. Az ország déli felén előfordulhat egy-egy zápor, zivatar délután, de már kora nyári értékek lehetnek: 23 és 28 fok között alakul a hőmérséklet. 
A közeli kilátások némi változást ígérnek, a friss modellek szerint kedden eleinte napos, fátyolfelhős időnk lesz, majd északnyugat felől egyre több gomolyfelhő érkezik, és szórványosan várhatók zivatarok, záporok. Továbbra is 25 fok körüli, nyárias meleg lesz. Ezt követően viszont gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és szerdán szórványosan alakul ki zápor, zivatar – az északnyugati szél is egyre több helyen megerősödik, miközben 20-23 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.
Visszatér a nyárias idő a hét közepétől: csütörtökön napos, gomolyfelhős időre lesz kilátás a középtávú előrejelzések specialistája szerint. Főleg a Dunántúlon fordul elő zápor, zivatar délután, de az északi hegyes-völgyes vidékek lakói is kaphatnak az égi áldásból. A csapadékzóna környezetében erős északnyugati széllel is számolhatnak, ám közben kellemes idő marad – 22-23 fok körüli értékeket mérhetünk.
A nap első felében még gyakran lesz erősen felhős az ég pénteken – és záporok is előfordulnak majd –, de később már inkább a napsütés lesz jellemző; 19-25 fok valószínű. A hét utolsó napjaiban jellemzően napos, fátyolfelhős idő várható, csapadék nem valószínű. Kellemes kora nyári napok lesznek, derült, napos idővel, 22-25 fokos csúcsokkal – ideálisak a szabadtéri eseményekhez!

Az idei tavasz egyik legszebb hete áll előttünk – ki a szabadba, aki csak teheti! 

(Fotó: Így látjuk MI! – Simon István felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.