Közel volt a bravúr

spigott - 2023. május 30. 12:30

Nagyot küzdött a dobogós ellen, ám végül egygólos, 23-22-es vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Kép: DKKA-archív

A második helyezett Mohács elleni hazai összecsapással fejezte be az NB II-es felnőtt bajnokság idei küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata pénteken délután. Bár a találkozónak a vendégek voltak az esélyesei, fiataljaink nagyon jól álltak bele a meccsbe, s az első felvonás derekáig rendre náluk volt az előny. A mohácsiak kapaszkodtak becsülettel, a 19. percben egalizáltak (8-8), majd a vezetést is magukhoz ragadták, ám Zubai Gábor együttese sem hagyta magát, gyorsan fordított, s a félidei pihenőre 12-11-es vezetéssel vonulhatott.

A térfélcserét követően hullámzó játékot láthattak azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, mert előbb a mieink húztak el hárommal, majd (17-14), majd a Mohács lépett el kettővel (17-19). A Zubai-gárda persze nem adta fel a küzdelmet, óriásit hajrázva érte utol ellenfelét, s Graffy találata után már 22-20-ra vezetett az 56. percben. A vendégek azonban innen is visszajöttek, az 58. percben egyenlítettek, majd egy újabb kivédekezett támadás után bevitték a győztes találatot, s végül 23-22-es sikerrel biztosították be második helyüket a bajnokságban, míg a DKKA fiataljai a nyolcadik pozícióban fejezték be az NB II-es pontvadászat idei küzdelmeit.

DKKA U22 – Mohácsi TE 22-23 (12-11)
A DKKA gólszerzői: Gajdos Petra 6, Marik Dalma 4, Graffy Tamara 4, Sztanó Kincső 3, Varjas Lara 2, Kövecses Lili 1, Varga Viktória 1, Kovács Flóra 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.