Egyéni csúcsok és fényes érmek a medencében

spigott - 2023. augusztus 1. 12:30

Több pontszerző eredménnyel, valamint két ezüstéremmel zárták a DKSE úszói a Hódmezővásárhelyen megrendezett Országos Gyermek Bajnokság küzdelmeit.

Kép forrása: DKSE úszó szakosztály

Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezték meg az úszók Országos Gyermek Bajnokságát július 26. és 29. között, s a megméretésre két dunaújvárosi úszó, Nagy Emma és Nagy Péter kvalifikálta magát a DKSE versenyzői közül.

A viadal nyitónapján Péter és Emma is döntőbe jutott 200 pillangón, s előbbi a negyedik, míg utóbbi az ötödik helyen zárta a szám küzdelmeit, míg 800 gyorson Emma a hetedik, 1500 gyorson Péter a hatodik helyen végzett. A második versenynapon Emma 400 gyorson mérette meg magát, ahol a nyolcadik helyet csípte meg, míg Péter 100 háton úszta meg egyéni legjobbját, ami ezúttal az ötödik helyhez volt elég.

Pénteken már éremből is jutott a dunaújvárosi úszóknak, ugyanis Nagy Péter nyolc másodpercet faragott egyéni legjobbján 200 gyorson, amivel a legjobb idővel került a fináléba, ahol tovább javított addigi legjobb idején, s ezzel egy nagyon szépen fénylő ezüstérmet szerzett az erős mezőnyben. Emma 100 pillangón jutott be a legjobbak közé az ötödik helyen, s a döntőben megtartotta helyét, így újabb pontszerző helyezésnek örülhetett a nap végén.

Az utolsó napon is több fináléban úszhattak Berzlánovits Éva tanítványai, akik közül Emma 1500 gyorson végzett a hetedik helyen, míg Péter 200 háton az ötödik, majd 800 gyorson, egyéni legjobbján 37 másodperces (!) javítással a második helyen csapott célba, újabb éremmel örvendeztetve meg az érte szorítókat.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

2024. jún. 14.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) idén is június 30-áig várja a DLSZ Tiszteletdíjának jelöltjeit.

Hajdu Jonatánék döntősök az Eb-n

Hajdu Jonatánék döntősök az Eb-n

2024. jún. 13.

Remek versenyzéssel jutott be a kenu kettesek 500 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán és Adolf Balázs kettőse a szegedi Európa-bajnokságon.

Indulhat a DKKA az élvonalban

Indulhat a DKKA az élvonalban

2024. jún. 13.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia is megkapta az indulási jogot az NB I-es pontvadászat 2024/2025-ös szezonjára.