Dunaújváros Hetilap

Tudnivalók az őszi-téli szünidei étkeztetésről

doszerk - 2023. október 7. 18:10

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a rászoruló gyerekeknek mind az őszi, mind a téli szünetben.

Ezt a szülő vagy törvényes képviselő igényelheti a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolás és középfokú iskolás kiskorú gyermekek részére az alábbiak szerint. A támogatás az őszi tanítási szünet időtartamára eső 4 munkanapon – október 30. és november 3. között –, majd a téli szünet 8 munkanapjára (december 22. és január 7. között) vehető igénybe.
Figyelem, fontos különbség, hogy a szakképző intézményekben tanuló rászoruló kiskorú fiatalok ez utóbbi támogatást a téli tanítási szünet időtartamára eső 5 munkanapon (december 21. és január 1. között) kapják. Amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést az őszi-téli szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a nyilatkozatot kitöltve kell bevinnie a Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályra a 2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. fsz. 5. irodába, 2023. október 16. napjáig.

Minden részletes információ és a nyilatkozat megtalálható a város hivatalos oldalán.

(Forrás és fotó: www.dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Lélekápoló foglalkozások a Fészek bázisán

Lélekápoló foglalkozások a Fészek bázisán

2024. okt. 05.

Ingyenes programhéttel várja fennállása egy éves évfordulója, valamint a lelki egészség világnapja alkalmából az érdeklődőket a Fészek Mentálhigiénés Központ. Jövő héten minden napra jutnak foglalkozások – mindenkit szeretettel várnak!

Tükörképünk, ahogy az időseinkkel bánunk

Tükörképünk, ahogy az időseinkkel bánunk

2024. okt. 05.

Az elmúlt időszakban számos intézménybe látogatott már el Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester, hogy – amint ő fogalmaz – belelásson a számok mögötti emberi történetekbe is. Szerdán az ESZI-ben tett látogatást.

A Római városrészben folytatódik a lomtalanítás

A Római városrészben folytatódik a lomtalanítás

2024. okt. 04.

Az önkormányzat őszi sorozatának következő állomásán négy helyszínen várják a fölösleges holmitól és elektronikus hulladéktól megszabadulni vágyókat szombaton  7-14 óra között – leadópontok és menetrend itt!

Velünk kezdődik az Élhető Települések Országos Szövetségének munkája

Velünk kezdődik az Élhető Települések Országos Szövetségének munkája

2024. okt. 03.

Az Élhető Települések Országos Szövetsége tagjai közé lépett Dunaújváros önkormányzata. A tagságról szóló megállapodást ma írta alá Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester, valamint dr. Bartuszek Lilla, a szövetség alapítója a Városházán. 

Koncerttel köszönti a szépkorúakat az önkormányzat

Koncerttel köszönti a szépkorúakat az önkormányzat

2024. okt. 02.

Folytatja az elmúlt esztendők szép hagyományát, a Bartók színháztermébe várja a szépkorú vendégeket az idősek világnapja alkalmából Dunaújváros önkormányzata. Az ünnepi koncert szombaton délután lesz, mindenkit szeretettel látnak! Meghívó.

Nyitott templomok napja – Dunaújvárosban is

Nyitott templomok napja – Dunaújvárosban is

2024. okt. 02.

Színes kínálattal csalogatta az érdeklődőket a "Nyitott Templomok Napja" országos esemény dunaújvárosi helyszínére a katolikus karitász közössége: a programnak a Krisztus Király Templom adott otthont a közelmúltban. 

DSTV: szüreti mulatság

DSTV: szüreti mulatság

2024. okt. 02.

Szüreti mulatságot szervezett az Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete a Római városrészi Civilházban pénteken délután. Rövid műsorral kezdődött a rendezvény, amit a városrész lakói is láthattak, majd igazi szüreti vigadalom kerekedett az intézményben. Hangkép.