Tihanyi rajt az alsóházban

spigott - 2024. február 26. 12:30

Idegenben, a Tihany elleni összecsapással kezdi meg a másodosztályú bajnokság alsóházi küzdelmeit a Dunaújváros Futsal együttese ma este háromnegyed nyolctól.

Kép: DO-archív

Mint arról beszámoltunk már, sajnos nem jutott be a bajnokság felsőházába a Dunaújváros Futsal együttese az NB II Nyugati csoportjában, így a tavalyi szezonhoz hasonlóan az alsóházban kell küzdenie futsalosainknak. Tóth Árpád alakulata az alapszakaszban elért hatodik helyének köszönhetően hat bónuszponttal, az első helyről kezdi meg a bajnokság második etapját, nem titkoltan annak reményében, hogy ezt a pozíciót megtartva szerzi meg a másodosztályú pontvadászat hatodik helyét.

Ebben az első akadályt a Tihany együttese jelentheti a mieink számára, ugyanis futsalosaink éppen ellenük kezdik meg az alsóházi csatározásokat ma este háromnegyed nyolctól a Tihanyi Sportcsarnokban. Mai vetélytársunk a nyolcadik helyen végzett az alapszakaszban úgy, hogy tizennyolc meccséből ötöt nyert meg, s egy döntetlen mellett tizenkét alkalommal szenvedett vereséget.

A csapatok két alkalommal mérték össze egymással erejüket, s mindkét alkalommal a mieink örülhettek a győzelemnek. A Rácalmáson lejátszott októberi bajnokin kiütéses, 12-1-es sikert arattak Csányi Dávidék, ám Tihanyban már nagyon meg kellett küzdeni a pontokért, ugyanis a 35. percig még a hazaiak vezettek két góllal, s innen tudtak 3-2-re fordítani Vincze Dezsőék.

Nem vár tehát könnyű feladat együttesünkre, ám amennyiben játékosaink kihozzák magukból, amit tudnak, s megfelelő létszámban tudnak elutazni az összecsapásra, úgy fontos három ponttal erősíthetik meg vezető helyüket a táblázaton.

A rovat további hírei: Sport

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

2024. júl. 22.

Az olimpiai felkészülés véghajrájában jár a DKSE kenusa, Hajdu Jonatán, akit a DKSE és városunk vezetése is köszöntött szombaton délelőtt.

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

2024. júl. 21.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa a maximumot nyújtotta az olimpiai felkészülés során.

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.