Felemás hétvége a medencében

spigott - 2024. március 12. 7:30

A DFVE serdülő vízilabdázói öt góllal kikaptak, az ifjúságiak viszont öt találattal nyerni tudtak a Ferencváros otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Kardos Dominika négy góllal segítette győzelemhez a DFVE ifjúsági csapatát! (Kép: DO-archív)

Idegenben, a Ferencváros vendégeként folytatta a korosztályos bajnokságok felsőházának küzdelmeit a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata vasárnap délután. A serdülők összecsapása előtt a hazaiak az ötödik, míg a mieink a hatodik helyen álltak a tabellán, s a meccs eleje a vendéglátók számára alakult jobban, ugyanis az első felvonást 2-0-ra, míg a másodikat 2-1-re nyerték a fővárosiak úgy, hogy fiataljaink csak a 11. percben tudták megtörni gólcsendjüket (4-1). A harmadik negyedben már 5-1-re is vezetett a Fradi, mikor magukra találtak a mieink, de hiába jöttek fel egy találatra, s álltak még 6-5-re a 23. percben, innentől már nem sikerült kapuba találniuk, így a hazaiak egymás után szerzett négy góllal arattak 10-5-ös győzelmet.

Az ifjúságiak találkozója előtt hasonló volt a két gárda helyezése, mint a serdülőknél, s ez a meccs sem úgy kezdődött, ahogy a mieink tervezték, ám 3-1-es hazai vezetés után még az első negyedben egalizálni tudtak vízilabdázóink. A második és harmadik negyedben viszont parádésan védekeztek a DFVE játékosai, akik támadásban is remekeltek, így a következő tizenhat percet 6-0-ra megnyerve döntötték el a találkozót (3-9). Melynek utolsó felvonását hiába nyerte meg egy góllal a Fradi, vízilabdázóink összességében sima, 13-8-as győzelemmel hozták el a három pontot a fővárosból.

Eredmények, gólszerzők

Serdülő bajnokság, felsőház
FTC-Telekom – DFVE 10-5
(2-0, 2-1, 3-4, 3-0)
Gólszerzőink: Erdélyi Janka 2, Molnár Luca Sára 1, Karancsi Réka 1, Mihók Mandula 1.

Ifjúsági bajnokság, felsőház
FTC-Telekom – DFVE 8-13
(3-3, 0-4, 0-2, 5-4)
Gólszerzőink: Kardos Dominika 4, Kardos Laura 2, Szalai Szimonetta 2, Cuk Mása 2, Karancsi Réka 1, Erdélyi Janka 1, Bálint Lara Kitti 1.

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.

Véghajrában az olimpiai felkészülés

Véghajrában az olimpiai felkészülés

2024. júl. 18.

Várják már olimpiát női vízilabda válogatottunk dunaújvárosi tagjai, de még elsősorban az edzéseken tesznek meg mindent azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a francia fővárosban.

Érmes helyek a strandon

Érmes helyek a strandon

2024. júl. 18.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Kiskőrösön megrendezett országos strandbirkózó bajnokság második fordulójában.