Szoros vereség a fővárosban

spigott - 2024. március 17. 7:30

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kép: DO-archív

Idegenben, a listavezető Ferencváros vendégeként ugrott medencébe a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság 13. fordulójában szombaton este hét órától. A két gárda dunaújvárosi bajnokiján a zöldek nyertek 9-8-ra, így együttesünk a visszavágás reményében várta a párharcot, melyet azonban a Fradi kezdett sokkal jobban, hiszen Vályi és Gurisatti révén hamar kétgólos előnybe kerültek a Garda Krisztinát nélkülöző Vad-csapattal szemben. A helyzetet nehezítette, hogy a 6. percben már hárommal mentek a vendéglátók, ám Dobi előbb büntetőből, majd akcióból is betalált az utolsó percben, így az első szünetre sikerült visszajönnie egyre vízilabdázóinknak (3-2).

A második felvonásban kétszer is meglépett kettővel a Fradi, de a dunaújvárosi fiatalok sem akartak lemaradni, mert előbb Kardos Dominika, majd Jonkl Csenge mattolta a hazai védelmet (5-4). Volt esély az egyenlítésre is még ebben a negyedben, s bár ez ekkor még nem jött össze, a térfélcsere után Dobi újabb bravúros találata után végre megint egált mutatott az eredményjelző (5-5). Nem sokáig sajnos, mert a hazaiak visszavették a vezetést, s bár erre még Szabó válaszolt, a harmadik negyed utolsó négy percét 3-0-re nyerte a fővárosi alakulat, mely ismét elhúzott három találattal (9-6).

Ez a hátrány sem törte meg azonban együttesünket, mely nagyon összekapta védekezését a negyedik etapra, s mivel a túloldalon Sümegi, majd Jonkl volt eredményes, az utolsó három percre ismét teljesen nyílt lett a meccs (9-8). Hiába támadhattak azonban vízilabdázóink háromszor is az egyenlítésért, már nem tudták bevenni a hazai kaput, így a Fradi ezúttal is 9-8-ra győzte le a DFVE csapatát, mely ezzel sajnos visszacsúszott a tabella negyedik helyére.

FTC-Telekom – DFVE 9-8 (3-2, 2-2, 4-2, 0-2)
DFVE: Maczkó – Jonkl 2, Maczkó 3, Horváth, Mahieu, Szabó 1, Kardos D. 1. Csere: Kardos L., Somogyvári, Pál, Sümegi 1. Vezetőedző: Vad Lajos.

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.

Véghajrában az olimpiai felkészülés

Véghajrában az olimpiai felkészülés

2024. júl. 18.

Várják már olimpiát női vízilabda válogatottunk dunaújvárosi tagjai, de még elsősorban az edzéseken tesznek meg mindent azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a francia fővárosban.

Érmes helyek a strandon

Érmes helyek a strandon

2024. júl. 18.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Kiskőrösön megrendezett országos strandbirkózó bajnokság második fordulójában.