Jól hajráztak az akadémisták

spigott - 2024. április 25. 12:30

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Kép: DO-archív

A bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában lépett pályára a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese a korosztályos bajnokságban, s a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett az előttük álló Szolnok és a sereghajtó MEAFC ellen ahhoz, hogy maradjon esélyük az országos döntőbe jutásra.

A forduló első összecsapásán a hatodik Szolnok ellen húztak szerelést fiataljaink, akik nagy csatában, 25-22-re behúzták a nyitó játszmát, majd a másodikban is jobban koncentráltak vetélytársuknál, s 25-20-as részsikerrel kerültek közelebb a nagyon fontos győzelemhez. A harmadik etapban még nagyobb volt a különbség a csapatok között, támadásban és védekezésben is hatékonyak voltak az akadémisták, akik 25-16-re nyerték a játékot, s ezzel együtt a mérkőzést is (3-0).

A sereghajtó miskolciak elleni mérkőzés még szorosabban alakult, mert az ellenfél is remekül állt bele a találkozóba, így az első és a második felvonás is rendkívül kiegyenlített csatát hozott. A véghajrákban azonban szerencsére jól koncentráltak fiataljaink, így végül mindkét játékot meg tudta nyerni 25-23-ra Tomanóczy Tibor alakulata. A harmadikban már nem volt kérdés, ezt végig vezetve, 25-15-re húzta be a DSE, mely újabb 3-0-s sikerrel tartotta életben döntős reményeit.

Eredmények
DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki SPC 3-0 (22, 20, 16)
MEAFC-Miskolc – DSE Röplabda Akadémia 0-3 (-23, -23, -15)

DSE Röplabda Akadémia: Béres, Németh, Cserép, Kisházi, Göczi, Peredi, Vadász, Herceg, Papp, Kuti (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

A címvédő nyerte a rangadón

A címvédő nyerte a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.