Maratoni érmek Győrből

spigott - 2024. május 22. 12:30

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Győr városa adott otthont idén a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeinek május 17. és 19. között, s a megméretésen ott voltak a DKSE kajak-kenu szakosztályának képviselői is, akik harmincöt versenyzővel vettek részt a nyolcvanhét egyesület több mint kétezer kajak-kenusát felvonultató viadalon.

A dunaújvárosi fiatalok ezúttal is igyekeztek kihozni magukból a maximumot, s több döntős helyezés mellett összesen négy dobogós helyezésnek örülhettek a háromnapos verseny végén. Az U15-ös kajak egyesek 15 kilométeres versenyszámában Bebők Lara hatalmas hajrával, két másodperccel előzte meg a Kovács Katalin Akadémia tehetségét, Lengyel Lilit, így a dobogó legfelső fokára állhatott az erős mezőnyben, míg az U15-ös kajak kettesek 15 kilométeres döntőjében Blényesi Rékával párban szerzett aranyérmet.

Képek forrása: DKSE kajak-kenu szakosztály

Katona Réka Sára az U15-ös korosztály 15 kilométeres versenyszámában mérette meg magát, s a győri Németh Helka Borbála mögött a második helyet szerezte meg, míg Molnár Linda az U13-asok 10 kilométeres fináléjában szerepelt remekül, s alig öt másodperccel maradt le a győztes paksi Tóth Boglárkától, de így is a dobogó harmadik helyére állhatott az eredményhirdetésen.

A DKSE kajak-kenusai így két aranyéremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a küzdelmeket.

A rovat további hírei: Sport

Gász: elhunyt Kovács Péter

Gász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, Kovács Péter.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.