Dobogós helyek az utánpótlás bajnokságokról

spigott - 2024. június 5. 7:30

Ceglédi és szigetvári országos versenyüket is szép eredményekkel zárták a DKSE birkózó szakosztályának ifjú sportolói.

A ceglédi Gál József Sportcsarnok adott otthont az idei U15-ös Kötöttfogású Országos Bajnokságnak június 1-jén, s viadalon több olyan versenyző is rajthoz állt, aki a közelmúltban a görögországi korosztályos Európa-bajnokságon viselte a válogatott mezt. Betegségek miatt a DKSE csak öt versenyzővel képviseltette magát az igen népes és kemény mezőnyben, árulta el Tombor István a DKSE birkózóinak vezetőedzője.

- Nem szegődött mellénk a szerencse a kezdéskor, hiszen az első fordulóban minden versenyzőnk vereséget szenvedett, rendre győztes pozícióból, az utolsó másodpercekben bukták el a meccseket. Legyőzőjük közül azonban többen is a döntőig meneteltek, így hárman a vigaszágon javíthattak. A folytatásban Tombor Benedek (38 kg) és Parádi László (68 kg) egyaránt három-három mérkőzést nyert, így a nap végén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kaszala Máté, Fierpasz András, Fekete Csaba nem jutott a legjobb 6 közé.

Képek forrása: DKSE birkózó szakosztály

A szakembertől megtudtuk még, hogy másnap már Szigetváron rendezték meg a Női U11 és U13-as Országos Bajnokságot, melyen színvonalas, parázs meccseket láthattak a versenyre kilátogató drukkerek, akik között ott volt Bacsa Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének ügyvezető alelnöke is. A DKSE és fiókszakosztálya a Gurics György BDSE hét versenyzővel vágott neki a viadalnak, s a már évek óta tartó szorgalmas munka meglátszott az eredményeken is, mert számos érmet és pontszerző helyet gyűjtöttek a lányok.

Női U11 és U13-as Országos Bajnokság DKSE-s eredményei

U11
Telek Emma (38 kg) – 2. hely
Drapos Noémi (46 kg) – 3. hely
Szabó Viktória (29 kg) – 3. hely
Barta Krisztina Kinga (26 kg) – 5. hely

U13
Telek Emma (38 kg) – 2. hely
Utassy Lilla (62 kg) – 2. hely
Szabó Szilvia (38 kg) – 5. hely
Lengyel Csenge (58 kg) – helyezés nélkül

A rovat további hírei: Sport

Torna: sorsoltak Párizsra

Torna: sorsoltak Párizsra

2024. jún. 27.

Női tornászaink felemáskorláton kezdenek az olimpián az utolsó csoportban. Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.

Már az érmekért küzdenek csütörtökön

Már az érmekért küzdenek csütörtökön

2024. jún. 26.

A Kemi-Ker Kft. és a Jóbarátok Ködi Generál együttese jutott be a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának fináléjába.

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

2024. jún. 26.

A dánok elleni nyolcgólos győzelemmel nyerte meg középdöntős csoportját a két DKKA-játékossal felálló magyar válogatott a szkopjei U20-as világbajnokságon.

DSTV: hogyan kezdjük el?

DSTV: hogyan kezdjük el?

2024. jún. 25.

Az időjárást elnézve ha a vízben még nem is vagyunk nyakig, a strandidőben biztosan. Sokan ilyenkor riadnak meg az egészségüket-küllemüket illetően, ám az életmódváltás egy hosszú folyamat – Dóczi Zsuzsa segítségét kértük a témában, aki gyűjtötte az elhatározás nulladik lépésének legfontosabb pontjait. Hangkép.

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.