Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

spigott - 2024. június 30. 15:21

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a nyíltvízi úszók Szegeden megrendezett korosztályos bajnokságát a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor.

Kép: DKSE úszó szakosztály archív

Szegeden rendezték meg a nyíltvízi úszók országos bajnokságát, s a szombati megméretésen ott volt a DKSe tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor is. Junior világbajnokunk természetesen annak reményében ugrott vízbe, hogy megnyerje korosztálya (U18-19) versenyét, s ennek megfelelően is kezdett, már az első körben lehagyta kortársait, s a felnőtt élmezőnnyel együtt haladt egészen a harmadik körig. A rutinosabbak ekkor hagyták le egy kicsit Hunort, aki nagyon kihajtotta magát, de végül óriási fölénnyel, majdnem három perces előnnyel ért célba a második Poteczin Dániel előtt, így nagyon magabiztosan szerezte meg a korosztály bajnoki címét olyan időeredménnyel (1:56.43), amivel a felnőttek mezőnyében is az ötödik helyen végzett volna.

Érthetően elégedett volt tanítványával Szabó Gergő edző, aki a verseny után értékelte Hunor teljesítményét.
– Rendkívül nehéz verseny volt, hatalmas volt a hőség, a víz is rendkívül meleg volt, így az úszóknak és az edzőknek is fel volt adva a lecke. Hunor mögött nincs könnyű időszak a rengeteg tanulás és az érettségi miatt, de nagyon jól versenyzett. Már az első két és fél kilométeres körön sikerült felvennie a felnőtt élmezőny ritmusát és három körön át az éllovas ötössel együtt úszott és ezzel le is szakították magukról a többieket. Bár az utolsó körre azért elfáradt, így is tudta növelni az előnyét, s végül elég magabiztosan, nagy különbséggel szerezte meg korosztálya bajnoki címét, amiért természetesen jár a gratuláció, nagyon jól versenyzett.

Szabó Gergőtől megtudtuk még, hogy ez a verseny egyben válogató is volt az ifjúsági Európa-bajnokságra, s a szombaton nyújtott teljesítményének köszönhetően természetesen Hunor is indulhat a kontinensviadalon, melyet Bécsben rendeznek meg két hét múlva.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: véget ért a sorozat

DSTV: véget ért a sorozat

2024. júl. 04.

Izgalmasra sikeredett a végjáték a kispályás labdarúgóknál. A Jóbarátok Ködi Generál együttese nyerte az idei Dunaújváros Kupát, miután 4-2-es győzelmet aratott a Kemi-Ker ellen a sorozat fináléjában. Hangkép.

Eredményes edzőtábor

Eredményes edzőtábor

2024. júl. 04.

A sportági technikák gyakorlása mellett a kikapcsolódásra is jutott idő a DKSE birkózó szakosztályának és fiókszakosztályainak nyári edzőtáborában.

Zsófi megmutatta, mitől nagy egy sportoló

Zsófi megmutatta, mitől nagy egy sportoló

2024. júl. 03.

Rettentő mélyről jött vissza, amikor nagyon kellett, akkor teljesített remekül a DKSE tornásza, Kovács Zsófia, aki mostantól már minden idegszálával a párizsi ötkarikás játékokra készül.

Érmes helyek a strandról

Érmes helyek a strandról

2024. júl. 03.

Több dobogós hellyel, hasznos tapasztalatokkal zárták a dunaújvárosi versenyzők az strandbirkózók országos bajnokságának első, soltvadkerti fordulóját.

Kanadai hátvéddel erősítettek az Acélbikák

Kanadai hátvéddel erősítettek az Acélbikák

2024. júl. 03.

A kanadai egyetemi ligából érkezik Dunaújvárosba az Acélbikák hokisainak újabb igazolása, aki a hátvédsorban jelenthet erősítést a csapat számára.

Kovács Zsófia utazhat Párizsba

Kovács Zsófia utazhat Párizsba

2024. júl. 02.

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnökségének döntése értelmében a DKSE Európa-bajnoka, Kovács Zsófia is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

DSTV: utánpótlás szezonértékelő

DSTV: utánpótlás szezonértékelő

2024. júl. 02.

Az utánpótlás csapatainak teljesítményével folytatódik a DKKA szezonértékelője. Ez alkalommal Vertig Csaba beszélt a fiatalok eredményeiről. Hangkép.