Öt dunaújvárosi dobogó Szolnokról

spigott - 2024. július 24. 7:30

Két arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Szolnokon megrendezett Masters Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE örökifjú kajak-kenusai.

Szolnokon rendezték meg a kajak-kenusok masters magyar bajnokságát július 20-án és 21-én, s a közel ötszázfős mezőnyben három DKSE-s versenyzőért, Juhász Attiláért, Vajda Józsefnéért és Vajda Józsefért is szoríthattak a sportág helyi szerelmesei. A dunaújvárosi kajak-kenusok közül Vajda József a kenu egyesek 200 és 500 méteres számában térdelt hajóba a 70-74- évesek között, s mindkét távon az első helyen ért célba.

Vajda Józsefné az 55-59 évesek mezőnyében mérette meg magát a bajai Komáromi Edittel párban a kajak kettesek 500 méteres számában, s végül a dobogó második fokára állhattak fel az eredményhirdetésen. A kajak egyesek 200 méteres távján is a második helyen végzett a 65-69 évesek között, míg a kajak kettesek 200 méteres számában a dunafüredi Kolezár Andreával párban ért célba a harmadik helyen.

Képek forrása: DKSE kajak-kenu szakosztály

A Vajda házaspár mixben is érdekelt volt a kajak kettesek 200 és 500 méteres számában a 65-69 évesek mezőnyében, s a rövidebb távon az ötödik, míg a hosszabbon a negyedik helyen fejezték be a küzdelmeket. Juhász Attila (55-59 évesek) az előfutam megnyerését követően a kajak egyesek 500 méteres számának hetedik helyét tudta megszerezni, amiért szintén jár a gratuláció.

A rovat további hírei: Sport

Paralimpia 2024: szerdán rajt Párizsban

Paralimpia 2024: szerdán rajt Párizsban

2024. aug. 27.

Gurisatti Gyula három számban is megméreti magát a párizsi paralimpián.

NB III-as ellenfél a kupában

NB III-as ellenfél a kupában

2024. aug. 27.

A harmadosztályú Karcagi SE lesz a Dunaújváros FC labdarúgóinak vetélytársa a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Mindenki kihozta magából a maximumot

Mindenki kihozta magából a maximumot

2024. aug. 26.

Magyarország két arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel a medáltáblát és pontversenyt is megnyerve zárta a szamarkandi nem olimpiai számos világbajnokságot. A zárónap történéseit, valamint az egész versenyt is összességében pozitívan értékelte a szövetségi kapitány, aki külön kiemelte a csapat fiatal versenyzőinek teljesítményét és hozzáállását.

Hétvégi kupasikerek a labdarúgóknál

Hétvégi kupasikerek a labdarúgóknál

2024. aug. 26.

A Dunaújváros FC labdarúgóinak férfi csapata kiütéses győzelemmel, a hölgyek a véghajrában szerzett góllal jutottak tovább a Magyar Kupában.

Hajdu Jonatánék ezüstérmesek a vb-n

Hajdu Jonatánék ezüstérmesek a vb-n

2024. aug. 25.

Remek versenyzéssel szerzett ezüstérmet Hajdu Jonatán és Takács Kincső kettőse a nem olimpiai számok üzbegisztáni világbajnokságán.

Tanulságos vereség a dél-koreai bajnok ellen

Tanulságos vereség a dél-koreai bajnok ellen

2024. aug. 24.

Bár nagyot küzdött, végül 39-35 arányú vereséget szenvedett első és utolsó hazai felkészülési meccsén a DKKA felnőtt együttese – az eredmény egyébként dicséretes, mert az ellenfél a dél-koreai bajnokság győztese, a Sugar Gliders gárdája volt.

DSTV: idősebbek is elkezdhetik

DSTV: idősebbek is elkezdhetik

2024. aug. 23.

Tavasz óta színesíti a Dunaújvárosban elérhető edzésformák palettáját az air bungee fitness. Hangkép.