Dunaújváros Hetilap

A segítségnyújtás nem időszakhoz vagy évszakhoz kötött

Kölesdi Fanni - 2024. szeptember 12. 17:00

Dunaújváros vezetése számos területen igyekszik segítséget nyújtani a rászorulóknak, szem előtt tartva a szociális érzékenységet, a rászorultak segítését, hogy városunk jó példát mutathasson ezen a területen is.

Lecsengett a nyár, az iskolákba pedig becsengettek, megkezdődött a nevelési és oktatási év. A segítségnyújtás nem időszakhoz, vagy évszakhoz kötött, de az biztos, hogy az őszi-téli időszakban sokkal jobban oda kell figyelni a rászorulókra, nélkülözőkre. Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester felsorolt néhány önkormányzati törekvést a szociális területről:
– Gondoljunk csak az általunk bevezetett szociális konyhára, ahol ma már naponta több, mint 1000 rászoruló embertársunknak biztosítunk napi egyszeri meleg ételt. De említhetnénk az Útkeresés Segítő Szolgálattal együttműködésben elindított és hamarosan ismét aktuális szociális tűzifa akciónkat, amelyben rászoruló családoknak biztosítunk másfél köbméter tűzifát a téli időszakban.
És a sort folytathatnánk még a nyugdíjasok karácsonyi segítésével, de említhetnénk az őszi iskolakezdési támogatást is.

Mint azt Szabó Zsolt kiemelte, az önkormányzat idén is igyekszik segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű általános és középiskolás, kiskorú gyermekeknek: 
– A nyári szünetben 53 rászoruló gyermek számára biztosítottuk az étkezést, amire több, mint 1 millió forintot költöttünk. Természetesen az őszi és a téli szünet idejére is készülünk és ingyenes főétkezést biztosítunk számukra. Az őszi szünetben, vagyis október 28-a és november 3-a között heti négy napon, a téli szünetben pedig december 23-a és január 5-e között heti öt napon keresztül.
Fontos információ, hogy a rászoruló gyermek szülője, vagy más törvényes képviselője igényelheti az étkezést az önkormányzat honlapján található nyilatkozat kitöltésével. Az étkeztetés helyszíne a Hétszínvirág Bölcsőde lesz, de akadályoztatás esetén írásbeli meghatalmazás alapján is elvihető az ételt.

A részletes felhívást még közöljük a DO hasábjain, az még fontos, hogy a nyilatkozatokat az önkormányzat Szociális Osztályára kell kitöltve behozni, vagy beküldeni október derekáig.

(Címlap- és nyitóképünk illusztráció; belső oldali fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Még belegondolni is durva, de nyakunkon a fűtési szezon!

Még belegondolni is durva, de nyakunkon a fűtési szezon!

2024. szep. 11.

Pár napja még meg akarunk főni, de a naptár nagy úr – hivatalosan vasárnaptól elvi lehetőség adódik a fűtésre. Itt a DVG közleménye – minden fontos tudnivalóval!

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. szep. 10.

Amint arról már beszámoltunk, általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket folyamatosan, egészen október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: rongálással a józan ész ellen

DSTV: rongálással a józan ész ellen

2024. szep. 09.

Nem mindennapi rongálássorozatról ad hírt a DSTV összeállítása. Mi visz rá bárkit arra, hogy egymás után több napvitorlát is tönkretegyen a város játszóterein? A kisgyerekeket is érintő oktalan vandalizmus láttán nehéz indulatok nélkül beszélni... Hangkép.

DSTV: a Zója lánybrigád története

DSTV: a Zója lánybrigád története

2024. szep. 08.

A város- és vasműépítés hőskorába repít vissza a DSTV összegzése. A Zója lánybrigád történetével ismerkedhetünk meg, és a brigádvezető Czanik Klára munkásságába nyertünk betekintést. Az összeállítás végén pedig egy felhívásról is szó esik. Hangkép.

Civil Közoktatási Platform: felháborító lépés a Madách igazgatójának felmentése

Civil Közoktatási Platform: felháborító lépés a Madách igazgatójának felmentése

2024. szep. 07.

Oktatás = botrány botrány hátán. Úgy tűnik, ez a tanév sem kezdődhet meg kormányzati erőfitogtatás és megfélemlítés nélkül – a Civil Közoktatási Platform a Madách Imre Gimnázium igazgatójának "felháborító és jogszerűtlen" felmentése nyomán adott közre állásfoglalást. A dokumentum szerkesztett változatát közöljük.

Zöld sivatag vagy vadvirágos televény? Ez a kérdés, választhatunk! De gyorsan!

Zöld sivatag vagy vadvirágos televény? Ez a kérdés, választhatunk! De gyorsan!

2024. szep. 06.

Pici magból lesz a hatalmas fa: kicsiny, ám annál lelkesebb csapat vett részt az ÖKO Klub Dunaújváros sorozatnyitó eseményén a Kortárs Művészeti Intézetben még múlt csütörtökön. A téma a zöld értékek jelene és jövője volt – tények, tervek, tanulságok, avagy mit tehetünk egyénenként és együtt!? 

Tanévnyitót rendezett az egyetem, esküt tettek az elsőéves hallgatók

Tanévnyitót rendezett az egyetem, esküt tettek az elsőéves hallgatók

2024. szep. 05.

A Dunaújvárosi Egyetem még múlt pénteken rendezte tanévnyitó ünnepségét, ahol elhangzott, hogy az új tanévet rekordszámú hallgatóval kezdi meg az intézmény. Városunkat Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester képviselte az eseményen.