Átrobogott a Kohászon az ETO

spigott - 2024. szeptember 18. 7:30

Nagyon gyorsan, alig negyed óra alatt eldőlt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének győri fellépése.

Főoldali és belső kép forrása: Győri Audi ETO KC

A világ egyik legjobb csapata, a Győri Audi ETO KC vendégeként folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata kedden este hat órától.

A találkozó esélyesének egyértelműen a győriek számítottak, s bár első találatukra Luchies még válaszolni tudott, a folytatás finoman szólva sem úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték. A vendéglátók ugyanis szinte minden támadásukból betaláltak, miközben a Kohász játékosai közül csak Sallai és Kellermann tudta mattolni Toft kapust az első tíz percben (10-3). A vendéglátók tetemes előnyük ellenére sem lassítottak, s bár a 12. perc elején Arany még felhozta hatra a Kohászt, a következő tizenöt percben csak tíz hazai gólnak örülhettek az ETO drukkerei (20-4). Ugyan a félidő hajrájában megduplázta találatai számát együttesünk, a szünetre így is 23-8-as győri vezetéssel vonultak a felek.

A térfélcsere után az volt a legnagyobb kérdés, hogy sikerül-e megfékeznie a győriek lendületét a DKKA-nak, s a második felvonás első tíz percében még csökkenteni is tudta hátrányát Gulyás Péter alakulata (27-14). Ekkor lépett rá a gázra ismét az ETO, mely újra elkezdte növelni előnyét, s végül kétszer annyi gólt szerzett, mint a Kohász, így kiütéses, 42-21-es sikerrel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

Győri Audi ETO KC – DKKA 42-21 (23-8)

DKKA: Wéninger – Arany 4, Borgyos, Somionka 1, Kpodar 2, Lakatos P., Sallai 4. Csere: Krasznai (kapus), Szalai B., Luchies 2, Kellerman 5, Török, Gajdos, Gerháth K. 1, Agócs 1, Paróczy 1. Edző: Gulyás Péter.

A rovat további hírei: Sport

Elérték céljukat futsalosaink

Elérték céljukat futsalosaink

2024. szep. 17.

Idegenben is nyolc gólt szerezve húzta be első idei bajnokiját a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában.

Szoros vereséggel kezdtek az U18-asok

Szoros vereséggel kezdtek az U18-asok

2024. szep. 17.

Hiába vezetett még két góllal az utolsó negyed előtt, büntetőlövések után szenvedett egygólos vereséget a két DFVE-játékossal felálló magyar U18-as női vízilabda válogatott a kínai korosztályos világbajnokság nyitómeccsén.

Vereséggel kezdtek az Acélbikák

Vereséggel kezdtek az Acélbikák

2024. szep. 16.

A meccs közel egyharmadát emberhátrányban töltve kapott ki két góllal a FEHA19 vendégeként a DAB jégkorong csapata az Erste Liga első idei mérkőzésén.

Orosz vezetőedző irányítja a DFVE vízilabdázóit

Orosz vezetőedző irányítja a DFVE vízilabdázóit

2024. szep. 16.

A klub és városunk vezetése is köszöntötte a DFVE női vízilabdázóinak olimpikonjait pénteken, majd az egyesület bemutatta a felnőtt együttes új edzői stábját is.

A hozzáállásra nem lehetett panasz

A hozzáállásra nem lehetett panasz

2024. szep. 15.

Szoros meccsekkel, két 3-1-es vereséggel vágott neki a korosztályos bajnokság küzdelmeinek a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Dózsa iskolában.

Megvédte címét a DKSE

Megvédte címét a DKSE

2024. szep. 15.

A DKSE női tornászainak első és második helyével ért véget a Központi Tornacsarnokban megrendezett Szuper Csapatbajnokság.

Búcsú a kupától

Búcsú a kupától

2024. szep. 14.

Nem tudták borítani a papírformát a Dunaújváros FC labdarúgói az NB III egyik élcsapata ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójában.