Hazai és nemzetközi sikerek

spigott - 2024. október 15. 15:00

A veterán világbajnokságról és csongrádi U8-as gáláról is szép eredményekkel térhettek haza a DKSE és fiókszakosztályának birkózói.

Két megméretésen is részt vettek a DKSE és fiókszakosztályának birkózói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Szépen fénylő bronzérem a világbajnokságról

A két viadal közül az első a horvátországi Porecben megrendezett veterán birkózó világbajnokság volt október 8. és 13. között, s a megméretésen egy DKSE-s versenyző vett részt. Mint azt Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője elárulta, Angyal László a "D" korcsoport (51-55 évesek) 88 kg-os súlycsoportjában, kötöttfogásban lépett szőnyegre, s görög, majd amerikai ellenfeleit legyőzve jutott elődöntőbe. Ott óriási csatában 4-2-es pontozással alulmaradt francia riválisával szemben, így az esti programban a bronzéremért birkózhatott.

A mérkőzésen hatalmas iramot diktálva, végig aktívabbnak bizonyult, melynek köszönhetően 4-0-ra legyőzte német vetélytársát, így megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik. fokára. Angyal László elismerést érdemel azért is, hogy ebben az évben ismét következetes, kemény munkával készült a világbajnokságra, időt, energiát nem sajnált annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljön. Szorgalmával példát mutatott a fiataloknak is. A DKSE birkózóját Papp Gyula kísérte edzőként a világbajnokságra, árulta el Tombor István, a DKSE birkózó szakosztályának vezetőedzője

Három első helynek örülhettek

A dunaújvárosi birkózók másik hétvégi versenyét Csongrádon rendezték meg október 12-én. A Dr. Papp László Sportegyesület által megtartott U8-as gyermek gálán 131 birkózással ismerkedő gyermek mérte össze tudását. A rendezők négyfős csoportokat alakítottak ki, majd körmérkőzéses rendszerben bonyolították le a küzdelmeket. A verseny célja az volt, hogy felmérjék az egyesületekben folyó utánpótlás-nevelő munkát, a gyerekek pedig versenykörülmények között próbálhatták kivitelezni az edzéseken tanult technikákat.

Képek forrása: DKSE birkózó szakosztály

A DKSE fiókszakosztálya, a Gurics György BDSE hét birkózó palántával állt rajthoz a viadalon, s az első verseny okozta izgalmak legyőzése után, szerencsére az ellenfeleken is sikeresen továbbjutottak tanítványaink, sőt, hárman a nap folytatásában sem találtak legyőzőre, így aranyéremmel zárhatták a megméretést, mely után jutott idő egy kis élményszerző kirándulásra és sütizésre is.

Eredmények:

Tombor Bercel – 1. hely
Radó Roland – 1. hely
Drávicz Roland – 1. hely
Kollányi Botond – 3. hely
Pötör Barnabás – 3. hely
Debreceni Áron – 3. hely
Drapos Bianka – 3. hely

Felkészítő edzők: Fehér Krisztián, Tombor István.

A rovat további hírei: Sport

Ismerős ellenfél a kupában

Ismerős ellenfél a kupában

2024. okt. 15.

Hazai környezetben, a Szombathely ellen öltenek szerelést női kézilabdázóink a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Dunaújvárosi éremeső a Mesterfokún

Dunaújvárosi éremeső a Mesterfokún

2024. okt. 14.

Kilenc dobogós helyezéssel zárták a szerenkénti döntőket a DKSE tornászai a győri Mesterfokú Bajnokság második versenynapján.

A címvédő örülhetett

A címvédő örülhetett

2024. okt. 14.

Remek labdamenetekkel tarkított mérkőzésen vitte el a három pontot Dunaújvárosból a Fino Kaposvár együttese.

Értékes pontot szerzett a DAB

Értékes pontot szerzett a DAB

2024. okt. 14.

Kétgólos hátrányból álltak fel az Acélbikák a Gyergyói HK ellen, ám végül a vendégek örülhettek a hosszabbítás után szerzett győzelemnek.

Mayer Gréta mester lett összetettben

Mayer Gréta mester lett összetettben

2024. okt. 13.

Egy aranyéremmel és egy ezüsttel zárták a Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett versenyét a DKSE tornászai szombaton.

Fontos pontokat szerzett a DFC

Fontos pontokat szerzett a DFC

2024. okt. 13.

Visszafogott játékkal, a félidők hajrájában szerzett Szepessy-gólokkal győzte le a vendég adonyiakat a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a megyei első osztály szombati összecsapásán.

A Kohászé a megyei rangadó

A Kohászé a megyei rangadó

2024. okt. 12.

Gyakorlatilag végig vezetve aratott háromgólos győzelmet az Alba FKC otthonában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.