Nem kell szégyenkezni a fiataloknak

spigott - 2024. október 16. 17:00

A MAFC ellen simán nyert, a Pénzügyőrtől szettet lopott a DSE Röplabda Akadémia U17-es fiú együttese a korosztályos bajnokság harmadik fordulójában.

Hazai környezetben, a Dózsa iskolában folytatta az U17-eas bajnokság első osztályának küzdelmeit akadémiánk korosztályos fiú együttese, melyre két összecsapás is várt a sorozat harmadik fordulójában vasárnap. Fiataljaink előbb a MAFC-NLG ellen öltöttek szerelést, s három igen sima szettben arattak megérdemelt, szép sikert. A nap második találkozóján a listavezető, s az idei szezonban még veretlen Pénzügyőr SE Zöld várt a mieinkre, s bár akadémistáink itt is becsülettel küzdöttek, ezúttal a vendégek örülhettek a 3-1-es győzelemnek, ami azt is jelentette, hogy U17-eseink hat mérkőzést követően a hatodik helyen állnak a kilenc csapatos mezőnyben.

Szabó Gábor: – A MAFC ellen igen jó játékkal, nagyon jó hangulatú meccsen sikerült 3-0-ra nyernünk. A Pénzügyőrben több korosztályos válogatott is szerepel, eddig szettet sem veszítettek a bajnokságban. Itt nagyon jól kezdtünk, s bár a végén nagyot kapaszkodott ellenfelünk, így is meg tudtuk nyerni az első játszmát. Utána mintha kicserélték volna a csapatot, mintha elkezdtünk volna pánikolni, nem voltak jók a fogadásaink, ebből aztán nem is tudtuk jól szervezni a támadásainkat, illetve sok ki nem kényszerített hibát vétettünk. A harmadik és negyedik szettben egyaránt 17-re kaptunk ki, s ugyan voltak olyan szakaszai a játszmáknak, mikor úgy éreztem, hogy meglehet a győzelem, de a gyengébb nyitásfogadásaink és a ki nem kényszerített hibáink végül eldöntötték a meccset. Szégyenkezni valónk azonban nincs, a mi célunk most az, hogy az alapszakaszban a középmezőny elején végezzünk, majd jön majd a középszakasz, ahol mindenkivel két meccset játszunk majd. Van még dolgunk, a technikai képzés mellett a taktikaira is rá kell mennünk a közeljövőben, s bár úgy látom, akadnak kiemelkedő csapatok a bajnokságban, senki sem verhetetlen, ha elhisszük, hogy mindenki ellen tudunk nyerni, akkor sikeresek lehetünk az úgymond erősebb csapatok ellen is.

Eredmények, U17 fiú I. osztály, alapszakasz

DSE Röplabda Akadémia – MAFC-NLG 3-0 (12, 19, 16)
PSE Zöld – DSE Röplabda Akadémia 3-1 (-21, 11, 17, 17)

DSE Röplabda Akadémia: Álland Tamás, Takács Máté, Csepcsényi Máté, Végső Hunor, Farkas Dávid László, Borgatti Giacomo, Boros Bálint, Lampert Ádám, Farkas Áron, Váradi Dániel Donát, Francioso Dominik, Kohári Rafael, Laza Gellért Álmos, Kaiser Roland. Vezetőedző: Szabó Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Oda a címvédő hibátlan mérlege

Oda a címvédő hibátlan mérlege

2024. okt. 16.

Nincs már hibátlan csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság kiemelt alapszakaszának ST Solar csoportjában.

Elvárható a továbbjutás a kupában

Elvárható a továbbjutás a kupában

2024. okt. 16.

A magabiztos továbbjutás reményében ugrik medencébe a DFVE női vízilabda csapata a Szentes ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében pénteken és szombaton.

Hazai és nemzetközi sikerek

Hazai és nemzetközi sikerek

2024. okt. 15.

A veterán világbajnokságról és csongrádi U8-as gáláról is szép eredményekkel térhettek haza a DKSE és fiókszakosztályának birkózói.

Ismerős ellenfél a kupában

Ismerős ellenfél a kupában

2024. okt. 15.

Hazai környezetben, a Szombathely ellen öltenek szerelést női kézilabdázóink a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Dunaújvárosi éremeső a Mesterfokún

Dunaújvárosi éremeső a Mesterfokún

2024. okt. 14.

Kilenc dobogós helyezéssel zárták a szerenkénti döntőket a DKSE tornászai a győri Mesterfokú Bajnokság második versenynapján.

A címvédő örülhetett

A címvédő örülhetett

2024. okt. 14.

Remek labdamenetekkel tarkított mérkőzésen vitte el a három pontot Dunaújvárosból a Fino Kaposvár együttese.

Értékes pontot szerzett a DAB

Értékes pontot szerzett a DAB

2024. okt. 14.

Kétgólos hátrányból álltak fel az Acélbikák a Gyergyói HK ellen, ám végül a vendégek örülhettek a hosszabbítás után szerzett győzelemnek.