Sporthétvége: hazai csaták előtt

doszerk - 2014. október 31. 9:08

Négy csapatunk öt mérkőzésén is szurkolhatunk az előttünk álló napokban. Ráadásul most abban a szerencsés helyzetben is leszünk, hogy ezért még messzire sem kell utazni, ugyanis jégkorongozóink, kézilabdázóink, a labdarúgók és a röplabdázók is hazai környezetben szerepelnek a hétvégén.

Bőven ígér izgalmakat a városi sportbarátok számára az előttük álló hétvége: péntektől vasárnapig ugyanis szinte az összes csapatsportban érdekeltek lesznek együtteseink. Két mérkőzést játszanak jégkorongozóink, rangadó vár női kézilabdázóinkra és a röplabdázókra, s a labdarúgók is hazai környezetben küzdhetnek meg a remélt bajnoki pontokért.

A maximum kell

Az ősz egyik legjobban várt mérkőzése előtt áll a DKKA felnőtt női kézilabda csapata, mely ma este hat órától a Ferencváros együttesét látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Együttesünk igen jó formában várja az összecsapást a fővárosi zöld-fehérek ellen, mely az elmúlt két évben nem tudott győztesen távozni Dunaújvárosból az alapszakaszban. A Fradi eddigi hét mérkőzéséből hatot megnyert, s csak a siófok elleni hazai találkozón ért el döntetlent, így a bajnoki tabella második helyét foglalják el Elek Gábor tanítványai, akik nagyon készülnek a dunaújvárosi összecsapásra.
Hasonlóan elszántan várják azonban a mai csatát a mieink is, akiket érthetően feldobott az Érden aratott magabiztos győzelem, s bár Mátéfi Eszter vezetőedző továbbra sem a Kohász gárdáját tartja a meccs egyértelmű esélyesének, természetesen bízik abban, hogy ismét képesek lesznek egy szép eredmény elérésére.
- Nehéz mérkőzés előtt állunk, hiszen az FTC remek közösséget, jó csapatot alkot, mely biztosan nagyon motiváltan érkezik majd Dunaújvárosba, hiszen az elmúlt két évben nem tudtak legyőzni minket itthon az alapszakaszban. Mi igyekezetünk a lehető legjobban felkészülni, edzéseink szerencsére jó hangulatban teltek, amihez nyilván hozzájárult az utóbbi időben nyújtott jó játékunk, s az Érden aratott szép győzelmünk is. Nagyon fontos lesz a mieink találkozón, hogy melyik csapat tudja jobban ráerőltetni akaratát a másikra. A Ferencváros nagyon jól védekezik, s nekünk is ez az egyik erősségünk, így biztos hatalmas csata lesz majd minden egyes gólért. Az érdi mérkőzésen sikerült véghezvinnünk, amit elterveztünk, türelmesen, nagyon fegyelmezetten játszottunk, s most is csak akkor lehet esélyünk egy szép eredmény elérésre, ha ott folytatjuk, ahol a legutóbbi mérkőzésen abbahagytuk.

Az első a második ellen

Kemény találkozók várnak a Dab.Docler jégkorongozóira is, akik azok után, hogy három játékosuktól is megváltak tegnap délután, ma este negyed nyolctól a Miskolc, míg vasárnap este hattól a Ferencváros gárdáját fogadják a jégcsarnokban. Acélbikáink természetesen mindkét mérkőzésre keményen készülnek, ám Donald MacLean vezetőedző egyelőre csak a mieinket két pont lemaradással követő Jegesmedvék elleni csatára gondol, s mint azt elárulta, szeretné, ha csapata azt a játékát nyújtaná, amellyel egyszer mr sikerült legyőzni a miskolciakat.
- Őszintén szólva, ahhoz a mérkőzéshez szeretnénk valahogy visszajutni, ahol legyőztük mai ellenfelünket. Ott volt meg utoljára a teljes összhang a srácok között, ott követték a taktikát hibátlanul. Nagyon egyszerű a matek, hiszen ha keményebben dolgozol, mint az ellenfél, akkor kevés gólt fogsz kapni, s többet fogsz ütni - azon a mérkőzésen mi sokkal keményebben dolgoztunk, mint a Miskolc. Szerencsére a jó csapatok ellen általában nem kell motiválni a srácokat. Mondanom sem kell, hogy a tabella szempontjából rettenetesen fontos mérkőzés következik, hiszen ha sikerül itthon tartani a pontokat, akkor újra egy hajszálnyi előnnyel várhatjuk a folytatást - ez egyáltalán nem mindegy, főleg, hogy közeledik a szünet, jó lenne egy kicsit nyugodtabban relaxálni pár napot. A Miskolcnak két nagyon erős sora is van, így elsődleges lesz, hogy őket mennyire tudjuk kizökkenteni a ritmusból. Továbbra is úgy gondolom, ha az egyszerű, gyors és hatékony játékunkat tudjuk hozni, akkor mindenkinél eredményesebbek tudunk lenni. Minden azon múlik majd, hogy fejben és lábban mennyire állunk készen a kihívásokra, illetve, hogy milyen keményen tudunk együtt, csapatként dolgozni a sikerért.

Nyerni szeretnének

Újabb, immáron második hazai mérkőzésére készül az NB I-es bajnokságban a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely szombaton délután négy órától a Pécs gárdáját látja vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. Együttesünk szombati ellenfele jelenleg a tizenharmadik helyen áll a táblázaton, négy ponttal megelőzve a DPASE gárdáját, vagyis nagyon fontos lenne, hogy győzelemmel kerüljünk közelebb a pécsiekhez. Mint az Dobos Barna szakvezető a csapat szokásos szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, természetesen nem is lehet más céljuk, mint a három pont megszerzése.
- Újra itthon játszunk, a szezonban már másodszor, s mivel az első hazai meccsünk igen jól alakult, ezért az a célunk, hogy a Pécs elleni összecsapás végén is győztesen hagyjuk el a pályát. A Haladás elleni mérkőzésen jól működött minden csapatrészünk, ám ahhoz, hogy szombaton is sikeresek legyünk, minden pályára lépő játékosnak a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtania.
A szombati mérkőzéssel kapcsolatos fontos szurkolói információ, hogy a stadionban már reggel kilenc órakor kinyit az egyik jegypénztár, ahol a szurkolók megválthatják belépőjüket a mérkőzésre. Eközben a klubház második emeleti 307-es irodájában továbbra is várják a klub munkatársai azokat, akik még nem rendelkeznek klubkártyával. Ezt továbbra is ingyen válthatják ki a meccsre kíváncsiak. A stadion összes jegypénztárát délután kettő órától nyitják ki, s azok, akik fél négyig bejutnak a lelátóra, a DPASE Szurkolói Csoportjának vendégei lesznek egy korsó sörre is.

Rangadó előtt a röpisek is

A stadionban a hajrája felé közeledik a Pécs elleni mérkőzés, mikor a Dunaferr Se röplabda csapata nekivág újabb bajnokijának, ugyanis szombaton este fél hattól a Pénzügyőr elleni hazai találkozón méretik meg magukat a piros-fehérek. A Dunaferr csapatának szombati vetélytársa jelenleg hat egységet szerzett az idei szezonban, így mindössze egy ponttal lemaradva követi a mieinket a táblázaton, vagyis igen komoly mérkőzésre számíthatnak Tomanóczy Tibor tanítványai.
Vezetőedzőnk azonban bízik abban, hogy sikerült tanulni az elmúlt három meccsből, s csapata újabb bravúrral tud kedveskedni azoknak, akik kilátogatnak a találkozóra.
- Számunkra igazi rangadó lesz a szombati mérkőzés, hiszen egy olyan csapat érkezik Dunaújvárosba, melytől csak egyetlen pont választ el bennünket. Az elmúlt három összecsapáson nálunk lényegesen erősebb ellenfelekkel szemben kellett bizonyítanunk, s bár háromszor is kikaptunk, nagyon remélem, hogy sikerült ezekből a meccsekből is tanulnunk. Reményeim szerint a labdarúgó mérkőzés után többen is meglátogatják a mi meccsünket, természetesen sok szeretettel várunk mindenkit, mert kellene a szurkolók biztatása. Az biztos, hogy koncentrált, jó játékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy legyőzzük vetélytársunkat, de szerencsére most a csapat összes játékosa bevethető, ezért bízom abban, hogy képesek leszünk megszerezni idei harmadik győzelmünket.

A rovat további hírei: Sport

Bajnokot avattak a Campusban is

Bajnokot avattak a Campusban is

2024. jún. 17.

Magabiztos sikerrel biztosította be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának bajnoki címét a Fejó-Therm együttese.

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.