Dunaújváros Hetilap

Mi ez az éles, süvítő hang a város "felett"? Kiderítettük!

2015. november 20. (péntek) 14:32 - Brousil Csaba

Napok óta, bizonyos időközönként éles, hangos süvítést lehet hallani a város "felett" Olvasóink is találgatták már, hogy mi lehet ez. Aki a Vasműre "gyanakodott", annak lett igaza.

A DO utánajárt a többeket foglalkoztató problémának, miszerint pár napja beazonosíthatatlan süvítő hang hallattszik a városban és nem is akármilyen hangerővel. Többen a nagy közösségi oldalon is tippelgettek, találgattak: vadászrepülő, helikopter, esetleg a Vasmű? Aki az utóbbira tippelt, az nyert.

Felkerestük az ISD Dunaferr Zrt-t ezzel a "problémával", ahol készséggel álltak rendelkezésünkre. Dr Sevcsik Mónika, az ISD Dunaferr Zrt, HR-igazgatója a következőket mondta a zajjal kapcsolatban a DO-nak:

"Az ISD Kokszoló Kft. kemenceüzemében az egyik szárazoltó kazán túlhevítő egységének felújítása befejeződött. Szakmai előírás, hogy a beüzemelés előtt az új kazán csővezetékrendszerét meg kell tisztítani. Ezt, az egység nagynyomású gőzzel történő átfúvatásával végzik, ami zajjal jár. A hanghatás időszakosan, kb. 1,5-2 óránként mintegy 15 perces időszakokra korlátozódik. Az ISD Kokszoló Kft. a munkálatokról előzetesen tájékoztatta a hatóságokat. A munkálatok várhatóan néhány napon belül befejeződnek. A zajnak egészségre káros hatása nincs.

 A kellemetlenségért a lakosság szíves elnézését és megértését kérjük."

Tehát már csak pár napig kell türelmesnek lennünk és elcsitul ez a furcsa zaj.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

2019. július 15. (hétfő)

Búza a rászorulóknak, interaktív gyermekkönyvtár, előrébb lépett a DLSZ - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

2019. július 15. (hétfő)

A korábbi 4%-os értékről 3,4%-ra mérséklődött egy átlagos háztartás villamosenergia- és földgázköltsége 2019 júniusában, olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatában.

Hittantábor a Balatonnál

Hittantábor a Balatonnál

2019. július 15. (hétfő)

Nyári tábort szervezett a dunaújvárosi római katolikus plébánia általános iskolás gyermekeknek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. július 14. (vasárnap)

Rendelőfelújítások, rock-esküvő, kézilabdás szurkolói ankét, kinevezés, holttestet találtak, buszöböl felújítás - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

2019. július 13. (szombat)

Szombaton tartották városunkban azt a Búzaösszeöntési ünnepséget, amivel kezdetét vette az idei Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági akció. Ennek célja, hogy lisztet és kenyeret juttassanak el minden rászorulónak.

Buszmegálló kell!

Buszmegálló kell!

2019. július 13. (szombat)

A felújítás alatt álló Vasmű út Építők útja felőli végében kialakítanak egy ideiglenes buszmegállót - áll Cserna Gábor polgármester hivatalos közösségi oldalán.

D+ Híradó - Albérlet, kinevezés

D+ Híradó - Albérlet, kinevezés

2019. július 12. (péntek)

Nem árt biztosítást kötni az albérletekre, új főigazgató a DSZC élén, mozgalmas nyár a könyvtárban- egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.