Kézilabda: biztos siker az évnyitón

spigott - 2016. január 3. 19:27

Magabiztos játékkal hozta a kötelező győzelmet a sereghajtó Budaörs ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. Zdravko Zovko tanítványai már az első félidőben eldöntötték a pontok sorsát, s végül nagyon sima, 36-22-es sikert arattak az év első mérkőzésén.

Hathetes szünet után végre ismét tétmérkőzés várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére, mely a sereghajtó Budaörs otthonában lépett pályára ma este hat órától a bajnokság tizenkettedik fordulójában. A két gárda közti erőkülönbség alapján egyértelmű elvárás volt a mieinktől a győzelem megszerzése, de mint azt György László másodedző a találkozó előtt elmondta, a két pont megszerzése mellett azt is remélik, hogy a csapat minden pályára lépő tagja végig komolyan veszi majd az összecsapást.

A kezdésre nem is lehetett panasza Zdravko Zovko vezetőedzőnek, illetve a csapatot elkísérő drukkereknek, hiszen az első öt percben három dunaújvárosi, s csak egyetlen hazai gólt láthattak, vagyis úgy tűnt, hogy igyekszik korán kezébe venni az irányítást a Kohász, mely újabb öt perc elteltével már 7-3-ra vezetett, köszönhetően Azari, Bulath és Kovács góljainak. Ugyan a mérkőzés előtt úgy tűnt, hogy a világbajnokságon kézsérülést szenvedő Triscsuk Krisztina nem lép pályára ma, ám végül mégis vállalta a játékot sőt, egy értékesített büntetővel a góllistára is feliratkozott, s mikor Szalai is betalált a 14. percben, már időt kellett kérnie a házigazdáknak (3-9).

A rövid pauza után valamivel összeszedettebben játszott a budaörsi egylet, mely vonalról és átlövésből is bevette az egyébként jól védő Oguntoye kapuját, ám a Kohász továbbra sem akarta leadni előnyét sőt, Vincze harmadik, majd Bulath második találata után már 12-5-re vezetett. A félidő hajrája is egyértelműen a mieinkről szólt, akik az edzői várakozásoknak megfelelően komolyan vették az összecsapást, s már a 25. percben tízgólos fórnak örülhettek a Kohász-drukkerek (8-18). A félidő hajrájára kicsit csökkent a figyelem és a fegyelem, elsősorban védekezésben volt ez tetten érhető, s ezt ki is használták a házigazdák, akik az utolsó öt percet két góllal megnyerték ugyan, de összességében sima Kohász-vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok (11-20).

A térfélcserét követő első percek igen változatosan alakultak, előbb a mieink, majd a házigazdák szereztek egymás után két gólt sőt, ha a csereként beállt Triffa nem véd hetest, akár tovább is faraghatták volna hátrányukat. Zdravko Zovko előbb Kamper, majd Hajtai kiállítása miatt bosszankodhatott, de Szalai emberhátrányból és Klujber indításból lőtt gólja után újra tízzel vezetett a Kohász (15-25). A Budaörs becsületére váljon, hogy ekkor sem adta fel a küzdelmet, s rendre felelni tudott a mieink sikeres támadásaira, ami miatt nem feltétlenül lehetett boldog a dunaújvárosi szakvezetés.

A remekül játszó Klujber Katrint azonban nem tudták tartani a vendéglátók, egymás után három gólnak is örülhetett a fiatal dunaújvárosi szélső, majd miután Hajtai is betalált, már 29-17-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A játék azonban kissé kapkodóvá vált a félidő derekán, s ezt nem is sokáig bírta Zdravko Zovko, aki a 48. percben időkéréssel igyekezett felhívni tanítványai figyelmét a pontosabb játékra. Vezetőedzőnk ezzel együtt sok lehetőséget adott a fiataloknak, Kovács Krisztina, Gindeli Panna is pályára lépett, a gólokat azonban továbbra is Klujber, valamint Hajtai szerezték, így szűk tíz perccel a meccs vége előtt már tizenöt góllal állt jobban ellenfelénél a Kohász (18-33). A mérkőzés hajrájára Molnár Beatrix is szerepet kapott, azonnal be is talált, s bár Azari góljaira már válaszolni tudtak a vendéglátók, a mieink végül nagyon sima, 36-22-es győzelmet arattak az új esztendő első bajnoki találkozóján.

Budaörs – DKKA 22-36 (11-20)

DKKA: Oguntoye – Vincze 3, Bulath 3, Szalai B. 4, Takács D. 1, Kovács Anna 3, Azari 5. Csere: Triffa (kapus), Nick, Triscsuk 5, Kamper 1, Klujber 7, Hajtai 3, Gindeli, Kovács Krisztina, Molnár B. 1. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.