Úszás: plusz erő a hétköznapokra

Szárszó Lajos - 2016. február 9. 7:31

A Jövő Bajnokai Programban egyetlen tehetség sem kallódhat el, véli a Magyar Úszó Szövetség, melynek segítségével több úszónk is részt vehetett a dubai edzőtáborban. A Dunaferr SE versenyzői közül Szöllősi Martin, Fekete Dóra és Weiter Dávid készülhetett remek körülmények között a közeljövő megméretéseire.

A magyar úszók sikerei a világ minden táján ismertek, akiket így számos földrészen szeretettel fogadnak.  Ez nem csupán a jelenlegi élsportolók számára igaz, hanem az utánpótlás korú sportolók részére is, akik előtt szerencsére számos ország uszodáinak kapui tárulnak ki akár versenyzés, vagy edzőtábor kapcsán. Most a Dunaferr SE úszói közül Szöllősi Martin, Fekete Dóra és Weiter Dávid, az edzői stábból Kovács József és Bene Vera vehettek részt a Magyar Úszó Szövetség által szervezett Jövő Bajnokai Program keretén belül megszervezett edzőtáborban, Dubaiban, ahol nagyszerű körülmények fogadták a magyar küldöttséget. Ám mielőtt bárki is azt hinné, hogy ez az út a világjárásról szólna, ezt a tévhitet azonnal el kell oszlatnom.

Kép: Dunaferr SE facebook

- Naponta két, egy szárazföldi és egy vizes edzésünk volt – összegezte az edzőtábor tanulságait Bene Vera, akit a MUSZ erre az útra csapatvezetőnek kért fel -, mely a napi utazással együtt teljesen kitöltötte napjainkat. A két hét alatt elvégzett munka szakmailag nagyon hasznos volt úszóink számára, akik többek között itt készülhettek fel az ifi EB-re, vagy az országos versenyekre. A gyerekek két héten keresztül csak az úszással foglalkoztak, amely nagyban szolgálta a fejlődésüket. Az edzésprogramba mindösszesen két szabadnap fért bele. Ekkor egy évek óta kint élő magyar család segítségével ismerkedhettünk meg Dubai látványosságaival. Mindezek összessége olyan erőt adhat a fiataloknak, amely átlendítheti őket a hétköznapok kihívásainál, amikor edzéskörülmények között kell önmagukat legyőzniük.

Kép: DO-archív

A Dunaferr SE fiatal úszója, Weiter Dávid szerint az út nagyban szolgálta felkészülését a hétvégi felmérő versenyre:
- Nagyon boldog vagyok, hogy egyáltalán ott lehettem az edzőtáborban, melynek minden pillanatát élveztem. A kiutazó társaság teljesen összekovácsolódott, így a munka is könnyebben ment a nagyon szép uszodában, amely modernebb volt, mint a mienk. Ebben a két hétben az volt a legfontosabb, hogy kizárólag az úszásra kellett koncentrálnunk. Edzőink segítségével új technikákat gyakorolhattunk, próbálhattunk ki. Azt, hogy ez időben mit jelent, a hétvégi verseny után tudom majd megmondani. A két szabadnapunk alatt rengeteg élménnyel gazdagodtam, melyek közül számomra a legemlékezetesebb a tengerpart volt, ahol társaimmal fociztunk, játszottunk. Nagyon szeretnék a jövőben is olyan teljesítményt nyújtani, amely lehetőséget ad arra, hogy ismét visszamehessek ebbe a szép országba.

Kép: Dunaferr SE facebook

Dávid most ugyan kikerült ebből a programból, de vágya, hogy bekerülhessen a Héraklész Bajnokprogramba, amely mára már húsz olimpiai ágat menedzsel. Ide olyan sportolók kerülhetnek, akik 14 és 18 éves koruk között elérik a korosztályos nemzetközi színvonalat. Ami a fiatalok, a jövő kiemelkedő úszói számára jó hír, hogy mivel a két ország szövetségei között nagyszerű kapcsolat épült ki, a program folytatódik. Így egyre többen kaphatnak lehetőséget arra, hogy kemény munkával bekerülhessenek azon utazók közé, akik évek múlva majd hazánkat képviselhetik a nemzetközi versenyeken.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.