Álom maradt az elődöntő

spigott - 2016. július 28. 20:00

Szoros mérkőzésen szenvedett 28-27-es vereséget a norvégoktól, így csak az 5-8. helyért játszhat a világbajnokságon a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott.

A pozsonyi világbajnokság negyeddöntőjében lépett pályára ma este a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott, mely ezúttal a norvégokkal nézett farkasszemet. Kimondottan nehéz találkozó várt tehát a két dunaújvárosi játékossal, Hornyák Bernadettel és Klujber Katrinnal felálló magyar csapatra, ám az eddigi összes meccsét megnyerő ifiknek komoly esélye volt a legjobb négy közé jutásra.

Ahogy az várható is volt, rendkívül kemény csatát vívott egymással a két együttes, hol a mieink, hol a norvégok álltak egy-egy góllal jobban, de elszakadni egyik fél sem tudott a másiktól. A védekezés sajnos ma nem volt a mieink erőssége, de támadásban sikerült tartani az ellenfelet, így egészen a félidő utolsó hat-hét percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor jött egy kis megtorpanás a magyar fiataloktól, akik hetest, ziccereket hibáztak, így a norvégok egy kicsit megléptek, aminek köszönhetően 16-18-as hátrányból várhattuk a második félidőt.

Melynek elején már három góllal is meglépett a norvég csapat, de sorozatban háromszor betaláltak a mieink is, így újra teljesen nyílt lett a meccs (20-20). A folytatásban több alkalommal is átvehette volna a vezetést együttesünk, de kulcspillanatokban rendre hibáztak a játékosok, így továbbra is mi futottunk az eredmény után (23-24). A véghajrában sajnos lemásolta az első félidőt együttesünk, aminek köszönhetően a norvégok ismét elléptek két góllal, s minimális előnyüket a lefújásig meg is tartva arattak 28-27-es győzelmet, ami egyben azt is jelentette, hogy válogatottunk csak az 5-8. helyért játszhat a világbajnokságon.

Magyarország - Norvégia 27-28 (16-18)

Gólszerzőink: Hornyák 6, Lakatos 5, Márton 5, Háfra 5, Fodor 2, Klujber 2, Pásztor 1, Pál 1.

A rovat további hírei: Sport

Parádés szezonzáró

Parádés szezonzáró

2024. jún. 06.

Hét dobogós helyezéssel zárták a szezon utolsó országos bajnokságát a Spartan Cheerleading SE tagjai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Jövő héten már edzőtábor vár a jégkorong válogatottra

Jövő héten már edzőtábor vár a jégkorong válogatottra

2024. jún. 06.

Az első közös felkészülésen erőnléti tesztelés és jeges edzések is várnak az olimpiai selejtezőre készülő magyar férfi jégkorong válogatottra.

DSTV: gáláztak a tornászok (galériával)

DSTV: gáláztak a tornászok (galériával)

2024. jún. 05.

Megtartotta hagyományos évzáró gáláját a DKSE torna szakosztálya. A „nagyok” munkáját látjuk és halljuk, olvashatjuk az országos médiában is – most azonban a „kicsik” a szüleiknek és barátaiknak mutathatták meg magukat, büszkén és ügyesen. Hangkép.

Hajdu Jonatánék nagy fölénnyel nyerték a második válogatót is

Hajdu Jonatánék nagy fölénnyel nyerték a második válogatót is

2024. jún. 05.

Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a második válogatót is megnyerte a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában, így minden bizonnyal ők indulhatnak majd az olimpián.

Dobogós helyek az utánpótlás bajnokságokról

Dobogós helyek az utánpótlás bajnokságokról

2024. jún. 05.

Ceglédi és szigetvári országos versenyüket is szép eredményekkel zárták a DKSE birkózó szakosztályának ifjú sportolói.

Kis Nikolett Los Angelesben is parádézott

Kis Nikolett Los Angelesben is parádézott

2024. jún. 04.

A dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét.

Versennyel emlékeztek a tornászok

Versennyel emlékeztek a tornászok

2024. jún. 04.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi "Mozdulj, Diák!" DSE versenyzői a tornacsarnokban megrendezett III. Hajdú László Emlékversenyen.